Medi ambient

Berga posa en marxa la recollida diària de matèria orgànica a les botigues

Els camions passaran pels comerços que més residus generen, de dilluns a dissabte

El Consell Comarcal vol doblar el reciclatge amb el reforç del servei

Ahir a la tarda va començar oficialment la recollida diària de matèria orgànica a les botigues de Berga. Fins ara, els camions passaven a buidar tots els bujols de la ciutat tres cops per setmana; en canvi, ara s’augmenta la freqüència. A la resta de llocs de la ciutat –on es manté la recollida tres cops per setmana– es reforçarà aviat, segons va confirmar el conseller comarcal de Medi Ambient, Francesc Xavier Francàs, en la roda de premsa que va inaugurar el servei.

Per Francàs, es tracta d’un “nou pas important” per millorar les dades de reciclatge a la comarca. Les millores en el servei de recollida de residus a la ciutat van començar amb un reforç de la recollida de vidre en grans productors; ara és el torn de la matèria orgànica, i al llarg del vinent 2018 Francàs confia que sigui una realitat en tots els tipus de residus.

Pel que fa a la recollida d’orgànica, el conseller comarcal es marca l’objectiu de doblar els 12.000 quilos per setmana que fins ara generava la ciutat. Per fer-ho, ha repartit bujols entre els 130 grans productors de la ciutat. Cada establiment en tindrà més o menys en funció dels residus que generi.

Els camions passaran per la ciutat cada dia entre les quatre de la tarda i les vuit del vespre. Segons el conseller, aquest horari és el que s’adapta millor a les necessitats de tots els productors. “Segurament hi ha molts negocis que preferirien una altra franja, però hem optat per l’horari que encaixava més amb el context general”, va dir.

Dos camions diferents

A partir d’aquest dijous, cada setmana, de dilluns a dissabte, dos camions de dimensions diferents es desplegaran per tota la ciutat per recollir quilos de matèria orgànica. Són diferents volgudament: el més gran s’encarregarà de les grans avingudes i carrers, i el més petit es dedicarà a les zones més estretes com, per exemple, el carrer Major.

LA XIFRA

4.000
quilos d’orgànica
és el que es recollia fins ara a Berga cadascun dels tres dies setmanals que hi havia servei.

A mitjan novembre, a Gironella

El sistema també es desplegarà a Gironella coincidint amb la Setmana dels Residus, que començarà el dia 18. Segons Francàs, la recollida diària de matèria orgànica no es farà a tota la comarca i ho va justificar: “No ho veiem necessari tenint en compte els quilos que genera.”

De moment, s’ha estrenat a Berga; es posarà en marxa a Gironella a mitjan mes, i Puig-reig està decidint si també ho implanta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia