Medi ambient

MEDI AMBIENT

Creix un 8,59% en un any el reciclatge de vidre a Girona

Cada habitant de la ciutat recicla 1,9 quilos cada mes, segons dades del novembre, mentre que el 2016 eren 1,75 quilos

La ciutat de Girona ha incrementat el reciclatge de vidre un 8,59% al novembre, en comparació amb el novembre de l’any passat. En concret, s’ha passat d’1,75 quilos de vidre reciclat per habitant el 2016 a 1,90 quilos aquest 2017. Aquesta xifra de reciclatge situa la ciutat de Girona en sisè lloc del rànquing de reciclatge, en el marc del concurs El contenidor d’or, en el qual participen dotze municipis. El que va al capdavant és Granollers, que ha augmentat en un any un 65,72% l’índex de reciclatge per habitant. Entre els participants no hi ha cap altre municipi de la demarcació de Girona.

Tot i aquest sisè lloc en l’increment interanual, la ciutat és la segona amb una major taxa de quilos de vidre reciclat per habitant. Els 1,9 quilos per habitant només són superats per Vilafranca del Penedès, amb 2,09 quilos de vidre reciclat per habitant.

El vicealcalde i regidor de Sostenibilitat i Medi Ambient de Girona, Eduard Berloso, va dir ahir que Girona ha de continuar difonent i fent patent “el compromís amb el medi ambient a través d’actuacions com ara reciclar els residus” que es generen. El concurs va començar al novembre i s’allargarà fins al 30 d’abril de l’any vinent. Cada mes es quantificaran els residus de vidre que es reciclin i es proclamarà un guanyador mensual. El guanyador final serà el que sumi un increment més gran al llarg dels sis mesos de concurs, i tindrà per premi l’execució d’un projecte en benefici de la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia