El Consell de l'Alt Empordà aposta per concentrar els parcs eòlics en dotze pobles de la comarca

Situa el sector prioritari per a la instal·lació de molins entre Figueres i la Jonquera

La presidenta del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, Consol Cantenys, va presentar ahir als alcaldes de la comarca –n'hi van assistir més de 40– la proposta que s'ha acordat entre el Consell, l'Ajuntament de Figueres i el Cilma sobre la instal·lació de parcs eòlics. Segons va explicar Cantenys, l'estudi encarregat a l'Institut Cerdà delimitava set possibles zones de l'Alt Empordà on es poden instal·lar molins, i d'aquestes el Consell n'ha escollit una, la de situar els molins entorn al corredor d'infraestructures, en diverses zones entre Figueres i la Jonquera.

Per fer-ho, han triat un emplaçament que concentri els molins en el menor espai possible, que permeti arribar a una producció equivalent al 10% del consum energètic de la comarca –entre 200 i 265 megawatts–, i que no afecti zones d'alt valor ambiental ni d'elements patrimonials. A més, s'ha hagut de tenir en compte que la localització minimitzi les infraestructures que s'hauran de construir al voltant. En aquest sentit, s'ha tingut en compte la proximitat de la futura subestació elèctrica de la MAT a Santa Llogaia d'Àlguema.

«No» al projecte de miniparcs

La presidenta del Consell Comarcal, Consol Cantenys, va aclarir que no consideren el projecte de Gamesa com a miniparcs eòlics, sinó un gran projecte en extensiu. Tot i això, el vicepresident, Pere Vila, va aclarir que la decisió del Consell Comarcal –que encara ha de rebre el vistiplau dels alcaldes– no exclou Gamesa sinó el projecte concret que presentava amb 64 molins de 180 metres d'altura situats en 32 municipis de l'Alt Empordà. De fet, la proposta que es va presentar ahir limita la construcció de molins de vent a dotze municipis. En concret, es permetrà la instal·lació d'aerogeneradors als termes d'Agullana, Avinyonet de Puigventós, Biure, Boadella i les Escaules, Capmany, Darnius, Figueres, Llers, Pont de Molins, Terrades, Vilafant i la Jonquera.

Consol Cantenys també va explicar ahir que quan els alcaldes hi donin, previsiblement, llum verd d'aquí a quinze dies, la intenció del Consell Comarcal és traslladar la proposta a la Generalitat, que està elaborant el mapa de zones prioritàries de parcs eòlics. El Consell confia que s'escoltarà la decisió de la comarca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona