Medi ambient

Troben gats morts en dos punts de Sant Hilari

El regidor de Medi Ambient veu molt probable que hagin estat enverinats

L’Ajuntament de Sant Hilari Sacalm ha trobat almenys quatre gats morts en dos punts del municipi els darrers dies. El regidor de Medi Ambient, Jordi Rotllant, considera que és molt probable que els animals hagin estat enverinats.

El consistori no ha fet cap denúncia formal, però ha emès un comunicat públic en què adverteix tots els veïns, no només els que tenen animals domèstics, perquè “qui hagi estat responsable d’aquests actes s’ho repensi” perquè hi poden haver “sancions grans”, explica Rotllant. L’ordenança de tinença d’animals de l’Ajuntament de Sant Hilari tipifica com a molt greu el sacrifici d’animals, amb sancions de 1.502,53 a 30.050,61 euros.

Símptomes d’intoxicació

L’Ajuntament ha posat els fets en coneixement dels Agents Rurals i dels Mossos d’Esquadra, que han fet el seguiment del cas. Els gats presentaven símptomes d’intoxicació i el regidor veu probable que els animals podrien haver estat emmetzinats. El personal d’una clínica veterinària es va fer càrrec dels exemplars i els va incinerar.

Dimarts, l’Ajuntament havia difós un comunicat en una xarxa social que informava que hi havia hagut la troballa de gats morts als carrers del poble els darrers dies. Concretament, a la zona del passeig de la Font del Cirerer, el passeig del Catorze d’Abril i el carrer de la Piscina. Se n’han fet càrrec la veterinària i associacions que es fan càrrec de les colònies de gats del poble.

L’avís que ha fet el consistori municipal demana a la gent que treu els animals al carrer que en tinguin cura i vigilin el que poden menjar i beure, i també que els tinguin controlats a la via pública.

LA DATA

20.03.18
L’Ajuntament
va fer un comunicat per alertar dels fets i de les sancions que poden comportar actes com aquest.

LA XIFRA

4
gats
morts han estat trobats els darrers dies a Sant Hilari. L’Ajuntament admet que n’hi podria haver més.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia