Medi ambient

Promoció conjunta d’espais naturals de l’Empordà

Vuit espais de l’Alt i el Baix Empordà organitzaran una vintena de sortides guiades a la primavera i a la tardor

Els recorreguts estan pensats per a un públic familiar a peu, bicicleta o ‘snorkel’

Vuit espais naturals de l’Empordà han posat en marxa aquest mes de març una nova edició de les Sortides Guiades 2018 - Espais Naturals de l’Empordà Diumenges de primavera i de tardor: es tracta d’una iniciativa conjunta, amb la col·laboració dels consells comarcals de l’Alt i el Baix Empordà per promoure la descoberta d’aquests indrets a la ciutadania.

La programació reagrupa dotze sortides guiades gratuïtes a la primavera i deu a la tardor –amb places limitades– per recórrer el territori a peu, en bicicleta o fer snorkel (immersió lleugera en els casos de descoberta del medi marí).

Vuit espais naturals

Els recorreguts es faran pel Parc Natural del Cap de Creus, el Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà, el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, el Paratge Natural d’Interès Nacional de l’Albera, l’Espai d’Interès Natural del Massís de les Salines, l’Espai d’Interès Natural del Massís de les Gavarres, l’Espai d’Interès Natural de l’Alta Garrotxa i l’Ardenya. L’objectiu d’aquesta campanya és conèixer el patrimoni natural de l’Empordà, la seva riquesa, particularitat i varietat, i acostar-lo a la ciutadania fent sortides de diferents nivells de dificultats, tot i que la majoria estan adreçades a un públic familiar. Cada una d’aquestes sortides serà guiada per experts del territori, que compartiran els seus coneixements sobre la singularitat d’aquests indrets, el paisatge, la fauna i la flora del lloc.

El patrimoni cultural

Com que aquest any és l’Any Europeu del Patrimoni Cultural, les visites faran un especial èmfasi al patrimoni cultural immers en els espais naturals. Per exemple, es realitzarà una visita al Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, per conèixer per on passava l’antic Camí d’Empúries, i una altra al rec del Molí i la Farinera, a través del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà.

Les sortides de primavera tindran lloc del 25 de març al 17 de juny del 2018, i les de tardor, del 16 de setembre al 9 de desembre, amb reserva prèvia per telèfon o correu electrònic a les oficines d’atenció al visitant d’aquests espais naturals. L’any passat unes 450 persones van gaudir de la primera edició d’aquesta iniciativa.

LA XIFRA

450
persones
van participar l’any passat en la primera edició d’aquestes visites d’espais naturals de l’Empordà.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]