Mobilització per evitar la urbanització del sender GR-92, a l'Ametlla de Mar

Un grup de veïns de l'Ametlla de Mar s'han mobilitzat per presentar algunes al·legacions al projecte aprovat pel consistori el mes de desembre passat i que preveu accions de millora a la franja sud del camí de ronda, un tram del GR-92 que va des de la cala de Pepo fins a la punta de l'Àliga.

El projecte contempla, entre altres accions, pavimentar el sender, ampliar-lo sempre que es pugui fins als dos o tres metres d'amplària, un gran nombre d'escales de pedra per salvar desnivells i la substitució de murs de paret seca per uns altres de formigó. Segons l'Ajuntament, es tracta d'un projecte de millora, però alguns veïns de l'Ametlla de Mar asseguren que aquesta actuació destruirà l'entorn natural del camí. «No estem en contra de tot el projecte; estem d'acord que hi ha trams que es poden arreglar, però volem que s'hi facin només les intervencions necessàries», va explicar ahir Jordi Gaseni, regidor de l'Ajuntament a l'oposició. Així, un grup de veïns, juntament amb membres del centre excursionista Azimut i del Club Esportiu la Cala, es mobilitzaran per recollir signatures que avalin les al·legacions que volen presentar al projecte abans del dia 3 de març, la base de les quals és proposar que la intervenció que es faci en aquest sender sigui de conservació i de recuperació del traçat original per tal que es mantingui el seu atractiu natural. «No volem que es desvirtuï el sender. És un GR i el volen convertir en un balcó», va afirmar Gaseni.

Els veïns en contra del projecte, que s'han mobilitzat sobretot a través de la xarxa social Facebook, on han creat un grup en defensa del sender que ja té el suport de més de 400 persones, organitzaran el dia 14 de març que ve una caminada popular i informativa pel tram del sender afectat pel projecte del consistori. Segons Gaseni, «volem explicar in situ el que suposaran les actuacions, perquè no es pot defensar una cosa si no es coneix».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.