Montserrat senyalitza una altra ruta per a BTT pels entorns del parc natural

El Patronat de la Muntanya de Montserrat ha donat a conèixer un altre recorregut per a BTT pels entorns del massís. Amb aquesta mesura es vol evitar que les bicicletes entrin als camins de la muntanya i, així, prioritzar-ne l'ús senderista. La inauguració oficial del recorregut es farà el dia 11 d'abril amb la celebració de la 1a Volta a Montserrat en BTT. La prova l'organitza el Club Esportiu La Taca, amb la col·laboració del patronat de la muntanya. El recorregut tindrà trams bidireccionals, serà de dificultat baixa i d'alta accessibilitat.

Jordi López, president de la comissió executiva del Patronat de la Muntanya de Montserrat, va explicar a El Punt els motius d'aquesta decisió: «Hem restringit el pas amb BTT per algunes zones del parc, ja que hi ha camins medievals que cal protegir. Però no volíem deixar els ciclistes sense alternativa.»

El resultat és un circuit de 53,2 quilòmetres que fa la volta al massís passant per pistes de serveis ja existents (només en dos punts cal travessar la carretera) que comuniquen els quatre municipis que conformen els portals d'entrada (Collbató, El Bruc, Marganell i Monistrol de Montserrat).

Conèixer els municipis

«És important que el recorregut passi per dintre els nuclis urbans i no que només els voregi, ja que això també permet que els visitants puguin conèixer els quatre pobles d'una manera més àmplia», va destacar López.

De moment, ja s'ha finalitzat la senyalització del primer tram d'aquesta ruta, que va des de l'oficina de turisme de Collbató a l'Ajuntament d'El Bruc, amb una distància de 7,65 quilòmetres; i s'està finalitzant el segon, pel municipi de Monistrol de Montserrat, concretament pel camí del riu. Al llarg del recorregut hi haurà indicadors perquè els ciclistes puguin saber la seva situació exacta i els quilòmetres que els queden per fer. A més, alguns punts de la ruta coincideixen amb la presència d'àrees de descans i miradors panoràmics com ara els de Monistrol i Marganell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona