Medi ambient

Captat un cap de fibló davant la costa de Barcelona

Les precipitacions, acompanyades de llamps i trons, provoquen complicacions de trànsit a l’àrea metropolitana

Badalona registra 40 litres en mitja hora

Les fortes tempestes que han caigut a Barcelona i l’àrea metropolitana, sobretot a Badalona, han provocat complicacions, sobretot pel que fa al trànsit , a l’AP-7, la C-17, la C-59, la C-58, la C-31 i les rondes de la capital catalana.

De fet, a la C-31 s’ha hagut de tallar dos carrils a Badalona per inundacions. També a la Ronda de Dalt , a l’alçada de Via Júlia , també s’han tallat dos carrils per l’acumulació d’aigua. Això ha provocat retencions.

Fins al migdia s’esperen ruixats i xàfecs a qualsevol punt del territori, excepte al sud. Per això, Protecció Civil ha activat l’alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions de Catalunya Inuncat.

Fins i tot, a la costa davant de Barcelona s’ha pogut veure un cap de fibló, captat pel pescador David Albiol mentre estava treballant al mar. També l’ha pogut captar un usuari de Twitter, tal com es veu en el seu perfil.

A Barcelona ha semblat que es feia de nit cap a les 9h, en què la nuvolositat ha cobert la ciutat i ha començat a caure una forta tempesta, amb llamps i trons, acumulant fins a 34,3 litres en mitja hora. Fins que no ha precipitat no ha començat a aclarir-se el dia. A Badalona s’han recollit 40,4mm en 30 minuts (27.6mm dels quals en 10min, i 4,6mm en 1min), amb calamarsa i forta activitat elèctrica.

La pluja acumulada a Badalona ha provocat la inundació de carrers, que també han pogut recollir diversos usuaris de Twitter, entre els quals el de la periodista Pilar Rahola .

El subdirector de Protecció Civil, Sergio Delgado, ha assegurat que Barcelona i Badalona és on s’han concentrat més incidències i que entre les 9 i les 10h del matí el telèfon 112 ha rebut més de 200 trucades relacionades amb les fortes tempestes.

Segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), a l’Observatori Fabra s’ha superat el llindar d’intensitat amb 27,1mm en 30min. També a Perafita (20.5mm en 30min) i Castellbisbal (23,3mm en 30min). A Cabrils també s’ha superat el llindar d’intensitat de pluja amb 21,4mm en 30min.

A Vallirana (el Baix Llobregat) s’han acumulat 10,4mm en 10min. També a el Vendrell (el Baix Penedès) s’han recollit fins a 10,3mm en 10min.

A mesura que les precipitacions han anant traslladant-se cap al nord-est, s’han superat el llindar d’intensitat de pluja en trenta minuts a Fogars de la Selva (la Selva) 22,8mm; a Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura (el Baix Empordà) 21,4mm; a Cardona (el Bages) 20.8mm; i a Portbou (l’Alt Empordà) 25,3mm, segons l’SMC .

L’SMC ha emès un avís per intensitat de pluja que afectarà durant tot el matí arreu del país excepte les comarques del sud. Sovint, les tempestes poden anar acompanyades sovint de tempesta i localment de calamarsa o pedra i de ratxes fortes de vent.

Més afectacions

La pluja ha inundat també algunes andanes del metro i ha obligat a aturar alguns moments la circulació dels combois.

També hi ha hagut problemes a la zona d’urgències generals de l’ Hospital de la Vall d’Hebron , ja que l’acumulació d’aigua ha obligat a derivar alguns pacients fins que s’ha solucionat el problema de les inundacions amb l’ajuda dels Bombers.

Les tempestes que han caigut a la zona del Barcelonès i, en general, arreu de Catalunya, també ha provocat afectacions a l’aeroport del Prat. Segons ha informat e l gestor de navegació aèria de l’Estat, s’ha hagut de restringir el trànsit aeri espaiant més les arribades per la “meteorologia adversa”.

L’Agència Catalana de l’Aigua ACA ha informat del possible creixement del cabals dels rius i rieres que es troben a la zona del Maresme.

Per la seva banda, Protecció Civil recomana en general que la ciutadania s’allunyi de les rieres, dels torrents i de les zones que es poden inundar, i no hi estacioni el vehicle. També s’aconsella no travesseu cap riu, ni riera ni zona inundada amb aigua, ni per guals, ni per passos soterranis ni per ponts si l’aigua està molt a prop de la carretera. Encara que no ho sembli, els cotxes poden flotar amb poca alçada d’aigua i ser arrossegats amb facilitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona