Veïns de l'Argentera es manifesten en contra de la futura pedrera i fan visible el malestar al Baix Camp

L'alcalde, en canvi, assegura que es tracta d'un projecte «modèlic» i respectuós

La protesta també es va plantejar com una manera de fer pressió a l'Ajuntament del municipi, que donaria llum verd al projecte si l'informe de Medi Ambient fos favorable. Segons va explicar la presidenta de l'associació Defenterra, Tecla Martorell, «volem animar la gent perquè no tinguin por i expressin la seva opinió», ja que, segons Martorell, «en un poble petit és molt difícil anar en contra del consistori». No obstant això, la majoria de la cinquantena de participants en la marxa eren veïns de l'Argentera, tot i que també n'hi havia de pobles del voltant i de ciutats com ara Reus o Barcelona, que estan vinculats al municipi perquè hi van a passar els caps de setmana o les vacances. A més, segons la presidenta de l'associació, que està en procés de constitució, van rebre el suport de diferents plataformes, com per exemple de l'associació esportiva de Riudecanyes o de diverses agrupacions de Mont-roig i Riudecols. «També hem rebut el suport de molts particulars», va assegurar Martorell.

La marxa es va iniciar al centre de la vila, i es va dirigir pel camí de Vilanova d'Escornalbou fins al punt on està projectada aquesta instal·lació. Precisament Vilanova seria un dels altres municipis afectats per la pedrera, ja que segons va explicar Martorell, «estaria a tocar del seu terme municipal i en sortirien molt perjudicats».

Per la seva banda, l'alcalde de l'Argentera, Lluís Castellví, es va mostrar molt sorprès per aquest acte de protesta. «Tothom és lliure de manifestar-se, però ara no és el moment de parlar-ne, perquè Medi Ambient encara no s'ha pronunciat», va manifestar Castellví. Tot i això, va reconèixer que el consistori està treballant amb l'empresa, mentre espera l'informe de Medi Ambient, «perquè si el pronunciament és favorable tot això que tindrem de guanyat». «Estem treballant perquè les coses es facin el més bé possible, i fins i tot hem intervingut en alguns punts del projecte», va assegurar el batlle, per minimitzar-ne l'impacte. Segons ell, la pedrera que tindria l'Argentera seria «modèlica, ja que respecta el medi ambient i el paisatge».

Més de 50 al Camp de Tarragona

Al Camp de Tarragona hi ha 56 canteres, la majoria de les quals es concentren al Baix Camp. Això ha generat diverses reaccions i moviments de rebuig a nous projectes o a l'ampliació de l'activitat de les pedreres ja existents, tal com s'ha sol·licitat en alguns casos. Un exemple és l'associació en defensa del patrimoni i el territori de Riudecols, Delterpa, que denuncia el «caos» regulatiu que ha permès la proliferació de les activitats extractives. A les tres pedreres d'aquest municipi cal afegir-hi les de Duesaigües i Vilanova d'Escornalbou. El grup ecologista Gepec també es posiciona en contra de la «imparable successió d'agressions ambientals al territori».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona