Medi ambient

Ja són 23 les carreteres afectades per la neu i el gel

La C-28 està tancada al Port de la Bonaigua i hi ha restriccions per a camions a la C-16 entre Guardiola de Berguedà i Riu de Cerdanya

La nevada afecta uns 500 alumnes a la Catalunya Central amb la suspensió d’una vintena de rutes d’autobús

La primera enfarinada a la Catalunya Central ha obligat a suspendre un total de divuit rutes escolars a la comarca del Berguedà. En un comunicat, el Consell Comarcal ha detallat que en total afecta 305 alumnes de primària, secundària i educació especial. Al Berguedà, la nevada també ha obligat a restringit el pas de camions pel túnel del Cadí. Osona és una de les comarques que ha patit restriccions en el transport a causa de la neu que ha començat a caure de manera feble a partir de les 9 del matí. Les tres rutes que porten uns 200 alumnes a l’institut de Taradell s’han anul·lat perquè el centre ha decidit no obrir les portes. A banda, algunes escoles dels punts més alts d’Osona i el Lluçanès han decidit avançar la sortida. D’aquesta manera, 230 alumnes de vuit rutes diferents (Sant Boi, Sobremunt, Olost, Sant Feliu, Lluça, Sant Martí, Rupit i l’Esquirol) ja estan tornant a casa.

Solsona ha activat la fase 1 del Pla d’actuació per a nevades i des del consistori recomanen a la ciutadania fer els desplaçaments a peu. A través d’un comunicat, l’Ajuntament ha explicat que dimarts a la tarda ja es va llençar potassa a les principals vies del municipi on es preveu glaçades o perill pels pendents. Aquest dimecres al matí, la potassa s’ha focalitzat en els accessos als equipaments sociosanitaris i educatius i s’han fet sortir els propietaris de maquinària per treure neu. També es recomana evitar els desplaçaments en cotxe, a no ser que sigui estrictament necessari.

La neu també ha fet acte de presència a llocs on no s’esperava, com el Bages o l’Anoia. Pels volts de les 9 del matí la neu ha començat a emblanquinar municipis com Avinyó o Cardona i ha baixat fins a Manresa, sense arribar a agafar-se al terra. A les zones més septentrionals de l’Anoia la nevada ha deixat gairebé un centímetre de gruix.

S’eleven a 23 les carreteres afectades per la neu i el gel, principalment a les comarques de Lleida. La C-28 està tancada al Port de la Bonaigua i hi ha restriccions per a camions a la C-16 entre Guardiola de Berguedà i Riu de Cerdanya. A l’N-260 està restringida la circulació de vehicles de tercera categoria entre Soriguera i Ribera d’Urgellet, i de camions a la Collada de Tosses. També hi ha restriccions per a camions articulats a l’N-230 entre Vilaller i Vielha. A la C-162 no poden passar els camions entre Riu de Cerdanya i Fontanals. Cal fer servir cadenes en aquestes carreteres, però també a dinou vies més.

Els conductors hauran de portar cadenes a l’N-141 entre Bossòst i eth Portilhon; a la C-28 entre Vielha i Salardú i entre València d’Àneu i la Guingueta d’Àneu; a la C-55 entre Cardona i Solsona; a la C-14 entre Oliana i Adrall; a la C-13 entre Sort i Esterri i entre Balaguer i la Baronia de Sant Oïsme; a la C-26 entre Bassella i Montmajor; a la C-1311 de Pont de Muntanyana al Coll de Montllobar; a la C-147 a Esterri d’Àneu; a la C-142b al Pla de Beret; a la C-563 entre Josa i Tuixent i Gòsol; a la C-462 entre Solsona i la Seu d’Urgell; a la C-451 entre Biosca i Solsona; a l’L-401 de Fígols a Guixers; a l’L-500 al Pont de Suert; a l’L-501 a la Vall de Boí; a l’L-504 a Llavorsí; a l’L-510 a Tírvia; a l’511 d’Isona a Conca Dellà i d’Abella de la Conca fins al Coll de Nargó, i a l’LV-5118 a Peramola.

A Catalunya Nord la forta nevada ha afectat l’Alt Vallespir, l’Alt Conflent, l’Alta Cerdanya i el Capcir. Els transports escolars han estat suspesos. El coll de Pimorent està tancat i la circulació és difícil a muntanya



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona