Medi ambient

Cemex invertirà 4 milions d'euros per reduir les emissions

La multinacional cimentera Cemex instal·larà un filtre de mànegues en un dels forns de la planta d'Alcanar per reduir a la meitat les emissions de gasos contaminants. La instal·lació tindrà un cost de 4 milions d'euros i suposarà la contractació de 25 treballadors, durant la seua construcció i posterior posada en servei, que tindrà lloc d'aquí a un any aproximadament. «La previsió és que les obres de construcció del filtre comencen a l'estiu», han explicat fonts de l'empresa, que també han detallat que en períodes de màxima activitat es podrien superar els 25 treballadors.

Pel que fa al filtre instal·lat en un forn de clínquer, la seva missió serà la de depurar de partícules els gasos que es generen durant el procés de fabricació, tant al forn com al molí. La pols recuperada a través del filtre es retorna al procés de fabricació i s'incorpora al producte, de manera que es limiten de forma considerable les emissions de partícules. Concretament, el filtre que s'hi instal·larà reduirà les emissions a un màxim de 5 mg per m³, una quantitat que està per sota de la normativa estatal (30 mg per m³).

A més de la reducció de gasos emesos a l'atmosfera, el filtre permetrà altres avantatges per al manteniment de la instal·lació, i forma part de les millores mediambientals aprovades per Cemex. En aquest sentit, la multinacional preveu instal·lar el mateix filtre de mànegues als altres dos forns que té a la planta d'Alcanar el 2015.

Pla de funcionament

Tot i que la crisi del sector de la construcció també ha provocat la caiguda del mercat del ciment, Cemex té actualment els tres forns de la planta d'Alcanar en funcionament, però el 2009 en va haver de tancar un. El nombre de treballadors de l'empresa és de 183 persones.

La planta de Cemex a Alcanar té el certificat ISO 14001 de gestió mediambiental, una certificació que acredita els centres de producció de la multinacional d'acord amb uns estàndards de qualitat i respecte al medi ambient. La fàbrica també està inscrita al registre del sistema comunitari de gestió i auditoria ambientals (EMAS).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.