Medi ambient

L’Ajuntament de Sarrià vehicula 143 queixes per Hinojosa

A aquestes al·legacions caldrà sumar-hi les que els veïns han tramès telemàticament i les que han presentat a la Generalitat

El termini de 30 dies atorgat per formular al·legacions sobre l’expedient obert per la Generalitat a la indústria paperera Hinojosa de Sarrià de Ter va acabar ahir. Els veïns i veïnes disposaven fins aquest dilluns, 26 d’agost, a les onze del matí, per entregar el seu escrit a l’Ajuntament. Un tècnic municipal va recollir a continuació els 143 documents rebuts al llarg del darrer mes al consistori i els va anar a presentar al migdia a l’oficina de registre de la Generalitat, a Girona. Amb aquesta acció, aquests 143 ciutadans mostren la seva oposició al fet que el govern català renovi l’autorització ambiental de l’activitat de fabricació de paper a la planta de Sarrià (des que Hinojosa es va posar en funcionament al municipi, el 2016, disposen d’una llicència provisional).

Cal destacar que el nombre de 143 al·legacions no és el definitiu, ja que s’hi hauran de sumar totes aquelles que els veïns han presentat a través de dos altres canals (les dades finals se sabran probablement entre avui i demà). I és que, a banda de poder emplenar i signar l’imprès a les dependències de l’Ajuntament de Sarrià, també hi havia l’opció de fer el tràmit per via telemàtica o dirigint-se personalment a l’oficina de registre de la Generalitat, fins ahir a les 15 h.

Aquesta acció d’informar la ciutadania sobre el seu dret a fer al·legacions va ser consensuada i impulsada entre totes les forces polítiques de Sarrià de Ter i també la plataforma Prou, que aglutina els veïns i veïnes perjudicats i preocupats per la problemàtica de males olors i sorolls derivats de l’activitat industrial d’Hinojosa. Les al·legacions van adreçades a la direcció general de Qualitat Ambiental, pertanyent al Departament de Territori i Sostenibilitat del govern català, que ha obert d’ofici i de manera anticipada la revisió de la llicència ambiental.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia