Medi ambient

Els trams gironins completen la ruta de la Tourdera

El projecte ha senyalitzat senders de divuit municipis, de tres comarques

Els treballs van arrencar el 2010

La ruta de la Tourdera està completa amb l’estrena dels trams gironins. Són 187 quilòmetres distribuïts en vint trams, que abracen sis espais naturals. El Consell Comarcal de la Selva ha coordinat el projecte, que va començar el 2010 i que ha significat una inversió de 458.000 euros. La meitat els ha aportat la Diputació de Girona i l’altra, els ajuntaments dels divuit municipis que en formen part.

Fogars de la Selva, al límit amb el Maresme, va ser el primer a completar el seu sender. Les rutes segueixen el curs de la riera d’Arbúcies i el riu Tordera amb diverses ramificacions i “ressalten el patrimoni natural i cultural de divuit municipis, distribuïts entre la Selva, el Vallès Oriental i el Maresme”, assenyalen fonts del Consell. De la Selva, hi participen: Arbúcies, Blanes, Breda, Hostalric, Massanes, Riells i Viabrea i Sant Feliu de Buixalleu. Fogars és de la Selva, però està adscrit a la Diputació de Barcelona.

El mot Tourdera fa referència al riu i a la paraula francesa tour, que també és fer un recorregut. En l’acte d’inauguració, dijous al migdia al Molí de les Pipes, es van aplegar alcaldes i representants del Consell Comarcal i de la Diputació de Girona, representada pel diputat d’Esports i vicepresident del Consorci Costa Brava Pirineus, Jordi Masquef.

Els camins permeten el pas de les bicicletes i dels senderistes. Hi ha senyalització, com ara banderoles o fites seguint la normativa del Parc Natural del Montseny, representat pel seu director, Lluís Martínez. Alcaldes presents com ara el d’Arbúcies (Pere Garriga) o el d’Hostalric (Nil Papiol) van observar l’antic pont romànic i un pas de peixos habilitat al costat de la resclosa. El tram d’Arbúcies inclou el pas a tocar de la propietat del molí.

LA XIFRA

187
quilòmetres
de ruta senyalitzats té el Tourdera, distribuïts en vint trams que passen per sis espais naturals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona