Es posa en marxa un segon pla d'ocupació per combatre la plaga del cargol poma

Un equip d'onze persones, contractades a través d'un pla d'ocupació, continuaran les tasques de vigilància i control de la plaga del cargol poma al delta de l'Ebre a partir de final de mes. Aquesta és la mateixa fórmula que es va adoptar els primers mesos de l'any, però ara la durada del pla d'ocupació serà de sis mesos en lloc de tres. Des que l'agost passat es va detectar la plaga, s'han extret 37.000 exemplars adults i 20.000 postes de sèquies, de desguassos i del riu. Tot i que el govern sosté que la població d'aquest mol·lusc invasor està estabilitzada i ha delimitat una zona de confinament de 3.900 hectàrees entre l'ermita de l'Aldea i el Fangar, hi ha intranquil·litat entre els productors d'arròs i les organitzacions ecologistes per l'impacte que podria causar aquesta plaga, ja que podria reduir de manera considerable la producció d'arròs. Fins ara, el govern ha destinat 300.000 euros a combatre el cargol poma.

La lluita contra el cargol poma és un dels temes que es van tractar en la reunió d'ahir del consell de direcció de l'administració territorial del govern a les Terres de l'Ebre. El fons d'industrialització és un altre dels temes que els directors dels serveis territorials van repassar i que es concretarà en una reunió de la comissió d'Industrialització la setmana que ve. La previsió és que durant el juny se signe un conveni entre l'Estat i la Generalitat pel traspàs dels fons, que són d'11,1 milions d'euros (1,1 dels quals són específics per dinamitzar el sector del moble) i que es destinaran majoritàriament a la dotació de serveis als principals polígons industrials. La portada de llum i aigua al Catalunya Sud costarà uns 3 milions d'euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.