Medi ambient

El temporal no agreuja els danys del ‘Glòria’ al litoral

Continuen, però, les afectacions en la xarxa viària i en l’abastament d’aigua en quatre pobles de l’Empordanet

La magnitud de les crescudes de rius i rieres, pel fort temporal de pluja dels darrers dies, ha estat benigna amb el litoral encara a mig recuperar dels estralls de la borrasca Gloria, al gener. A l’interior de la demarcació, encara persistien ahir camps i alguns carrers negats o amb tolls, i les afectacions viàries. Però el balanç en primera línia dels passejos marítims és positiu en diversos municipis.

A Blanes, com a primer exemple, només cal retirar restes vegetals i sorra en zones puntuals dels passeigs Cortils i Vieta i de s’Abanell. I a Platja d’Aro la zona més descalçada del passeig marítim va resistir, tot i que la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Montse Rovira, també admetia que hauran de retirar l’acumulació de canyes en diversos punts. També les platges de Torroella i l’Estartit han quedat envaïdes per restes de canyes i brancam arrossegats pel Ter i dipositats per l’onatge, però l’alcalde, Jordi Colomí, destacava que menys que al gener i que és un mal menor, en comparació amb el risc de desbordament del curs que van aconseguir contenir a tocar de l’Estartit. Altres zones negades pel Gloria, a l’entorn de la potabilitzadora i el pont del Ter, aquest cop han resistit. I a l’Estartit, el torrent d’en Planes ha desguassat millor que en altres ocasions, per bé que encara cal netejar fang a la carretera que uneix els dos nuclis.

Pel que fa a afectacions viàries, ahir es van reobrir la C-31, a Ullà, i la C-252, a Verges. Però aquesta darrera carretera es va tallar a Vilabertran, per una esllavissada, i es mantenien interrompudes la GIV-6321, a Albons; la GIV-6226, entre Vilaür i Garrigàs, i la GI 643, a Gualta. Altres esllavissades van fer tallar la GIV-6501 a Fontanilles.

També continuen sense aigua potable a Foixà, Parlavà, Rupià i Ultramort, tot i que ahir van repartir 3.000 ampolles d’aigua entre els 1.260 veïns dels quatre pobles. El dispositiu de repartiment, que fan voluntaris i coordina el consell comarcal, ha rebut donacions, com ara 260 ampolles del Bonpreu de la Bisbal, i es mantindrà per facilitar la situació mentre duri el confinament. La captació d’aigua ha tornat a quedar inutilitzada per la crescuda del Ter, i fins que no es restableixi, els abonats reben aigua d’un pou secundari però amb elevats nivells de nitrats que fan desaconsellar l’ús de l’aigua per beure o cuinar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona