Medi ambient

ICV vol que es reobri el debat pel soterrament de les línies d'alta tensió del barri de Can Trias, a Viladecavalls

El portaveu municipal d'ICV, Carles Rodríguez, ha criticat la desaparició d'una partida pressupostària de 12.000 euros per iniciar l'estudi del soterrament de les línies d'alta tensió que travessen el barri de Can Trias, «conseqüència d'un conveni que l'Ajuntament va signar amb la Generalitat l'any 2001». I ha instat el govern municipal de CiU, en minoria, a pressionar el Ministeri de Foment perquè aporti part del finançament de l'obra com a compensació pel pas del quart cinturó, una mesura prevista en diversos acords de ple aprovats per unanimitat, el més recent dels quals, de l'any 2006.

Rodríguez creu que el canvi d'assignació dels diners és un gest que prova que «el soterrament d'aquestes línies mai hagi estat una prioritat per als governs de CiU», tot recordant que els cables d'alta tensió, a més de l'impacte visual, generen camps de radiacions electromagnètiques.

L'altra possibilitat que proposen els ecosocialistes és la negociació amb Endesa i la Generalitat per repartir els costos, com ja han aconseguit poblacions com Terrassa i Rubí



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.