Medi ambient

Porta a porta per als 6.200 veïns de Sils

L’escàs reciclatge (20%) i raons de medi ambient justifiquen el canvi, diu l’alcalde

Sils es converteix a partir d’avui en el municipi més gran de la Selva amb el porta a porta (PaP) en la recollida de residus. Amb 6.219 habitants segons l’Idescat del 2020, l’Ajuntament sosté que els contenidors no permeten reciclar més i que cal canviar, explica l’alcalde, Eduard Colomé (Junts).

El nou model s’introduirà de cop a tot el municipi: al nucli urbà i als veïnats de Mallorquines, Vallcanera, les Comes i King Park. “Hi creiem fermament”, explica Colomé, que defensa el canvi introduït per l’equip de govern, de Junts, Fem+Sils i Tots Som Sils. A finals de l’any passat, el consistori va apujar un 19% la taxa d’escombraries en previsió del canvi de model.

El batlle recorda que el municipi té el percentatge més baix de la comarca en reciclatge (20%) i que el PaP serà bo per al medi ambient. Colomé detalla que el nombre d’impropis es reduiran i que això farà pagar menys diners pel tractament a l’abocador.

Colomé recorda, a més, que l’Ajuntament paga 38.000 euros al mes en residus. Considera que això és insostenible i defensa que el PaP serà positiu.

A la Selva també fan el PaP Breda (92% de reciclatge), Riudellots de la Selva, Vilobí d’Onyar (91,93%), Osor i Sant Hilari Sacalm, igual que en el centre i alguns veïnats de Blanes. El 15 de març es començarà al nucli urbà de Caldes de Malavella i el 15 d’abril, a Hostalric.

Cubells amb xip identificador de l’habitatge

L’empresa pública Nora, en què participen el Consell de la Selva i l’Ajuntament de Blanes, vetllarà pel porta a porta a Sils, igual com fa en altres viles. El consistori i l’empresa han fet una campanya durant els últims mesos per detallar el nou sistema. Per exemple, dilluns i dijous es recullen envasos i dimecres, divendres i diumenge, orgànica.

Personal de Nora ha tret durant el cap de setmana els contenidors dels carrers. Els cubells repartits tenen un xip identificador de l’habitatge en funció si són blocs de pisos, cases o comerços, diu l’alcalde. “La voluntat no és sancionar.” Els primers quinze s’informarà si no s’ha fet correctament i es recollirà la brossa. A partir del dia 22, no.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona