Medi ambient

El porta a porta fa millorar el reciclatge a Sils, Caldes i Hostalric des del principi

A Sils han passat del 20% al 82% i l’alcalde ho veu com una “revolució”

Al nucli urbà i quatre veïnats caldencs la recollida és del 84%, quasi tres cops més

Els tres municipis de la Selva que han canviat el sistema de recollida de residus en els últims mesos han millorat notablement el percentatge de reciclatge amb el porta a porta (PaP). Sils, Caldes –en una part del municipi– i Hostalric han duplicat, com a mínim, la separació de residus. Sils, per exemple, l’ha multiplicat per quatre, del 20% al 82,45%. “Les xifres són una autèntica revolució”, afirma l’alcalde, Eduard Colomé (Junts).

A Sils van implantar el sistema el 8 de febrer. Ho van fer a tot el municipi –6.200 veïns– i l’equip de govern, de Junts, Fem+ Sils i Tots Som Sils, està satisfet. A més, el sistema permet augmentar la recollida de voluminosos (dos cops mensuals) i ampliar el servei de deixalleria (4 dies a la setmana).

A Hostalric –4.291 habitants, el 2020– el PaP s’aplica des del 18 d’abril. Just un mes després, l’equip de govern, de Sumem, ha donat a conèixer que la recollida selectiva ha passat del 32% al 86%, “molt per sobre del 60% de recollida selectiva mínima que exigeix la Unió Europea a tots els municipis”, informa el consistori. “Els resultats són esperançadors i un èxit com a poble”, diu el regidor d’Espai Públic, Sergi Regàs.

A Caldes el PaP s’ha introduït, des del 15 de març, al nucli antic i quatre veïnats residencials (Can Solà Gros, Tourist Club, Malavella Park i els Tapiots). A Caldes reciclen un 84%, quasi tres cops més que abans (32%). En els tres casos, fa el servei Nora, empresa pública amb participació del Consell de la Selva i l’Ajuntament de Blanes.

LA XIFRA

86
per cent
de reciclatge hi ha a Hostalric, segons dades municipals; abans del porta a porta, només era del 32%

LA DATA

18.04.21
Va ser
el dia que va començar el porta a porta a Hostalric; a Caldes (quatre veïnats i el nucli urbà) ho van fer al març

Nora prepara el terreny a Santa Coloma

L’empresa pública Nora prepara el terreny per aplicar el porta a porta a Santa Coloma de Farners. De moment, l’Ajuntament li ha delegat l’eliminació i el tractament de les fraccions resta, orgànica i vegetal, segons l’acord de ple de la setmana passada. A partir de l’1 de juliol, Nora vetllarà per la neteja viària i la recollida de residus –encara amb contenidors– i guiarà el canvi cap al porta a porta, en principi per al 2022.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.