Medi ambient

medi ambient

La plataforma del Pinell farà campanya activa pel “no” al futur abocador

El col·lectiu aprofitarà l'enquesta de l'Ajuntament als veïns i prepara un seguit de mobilitzacions per rebutjar la restauració de l'argilera amb residus

La Plataforma de Veïns i Veïnes del Pinell de Brai farà una campanya activa perquè el poble rebutgi la instal·lació d'un abocador de residus sòlids urbans al municipi. Així ho van anunciar durant una assemblea informativa, dilluns a la nit, al centre polivalent. L'acte va despertar força expectació entre els veïns, però sobretot va servir per constituir formalment la plataforma. “Tothom que vulgui treballar pel «no» a l'abocador serà ben rebut, i ja vam tenir alguns oferiments des del públic”, va explicar un dels portaveus de la plataforma, Marc Martínez.

Un dels temes de l'assemblea va ser la convocatòria d'una enquesta ciutadana a càrrec de l'Ajuntament, encara sense data. De fet, tant l'alcalde del Pinell de Brai, Pere Martí (CiU), com tots els regidors també van assistir a l'assemblea, segons va detallar Martínez. La consulta no serà vinculant, però la plataforma pretén mobilitzar els veïns perquè votin “no” a l'abocador.

El projecte naix de l'interès de les empreses Puigfel SA, Pàndols SA i Suministros de Arcillas SA, que preveuen rehabilitar una argilera del poble amb bales de rebuig de residus sòlids urbans. La intenció de les empreses és reomplir el forat de l'argilera amb més de 6 milions de tones de residus, durant els pròxims 25 o 30 anys. Així, segons els primers càlculs, l'abocador podrà rebre fins a 800 tones diàries, d'acord amb el conveni firmat entre les tres empreses i el consistori.

LA FRASE

L'Ajuntament hauria d'haver fet l'enquesta als veïns abans de canviar les normes urbanístiques
Marc Martínez
Portaveu de la Plataforma de Veïns i Veïnes del Pinell de Brai

LA XIFRA

6
milions de tones
de bales de residus són les que podria rebre l'abocador del Pinell, gairebé el doble que el dipòsit de Tivissa


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona