Medi ambient

Medi ambient

Tercera millor campanya contra incendis en una dècada

Els 241 focs registrats aquest estiu han cremat 351 hectàrees

El sinistre més important es va produir a la Val d'Aran el 15 de març

La meteorologia, factor decisiu

Catalunya ha registrat aquest any, fins al 15 de setembre, 420 incendis forestals i un total de 594 hectàrees forestals calcinades. Si es consideren exclusivament les dades de la temporada d'estiu que avui es tanca (1 de juny-15 de setembre), el balanç és de 241 incendis forestals i un total de 351,02 hectàrees forestals cremades, és a dir, una de les millors campanyes de les últimes dècades. Des de principis de segle, en concret, només els estius dels anys 2008 (amb 33,3 hectàrees calcinades) i 2004 (196,6 hectàrees) van acabar amb balanços millors que l'actual, segons les dades del Departament de Medi Ambient i Habitatge.

Entre els anys 2000 i 2009 la mitjana d'incendis forestals durant la campanya d'estiu a Catalunya era de 357 sinistres per any i 3.065,9 hectàrees forestals cremades cada any. Una de les dades més significatives de l'estadística d'aquesta temporada és que el 93,3% dels incendis ha afectat una superfície inferior a una hectàrea.

D'altra banda, destaca el fet que l'incendi amb més extensió forestal afectada s'ha produït aquest any a Bausen (Val d'Aran) el 15 de març; és a dir, fora de l'època d'estiu i lluny de les zones forestals habitualment més amenaçades per les flames.

Poques onades de calor

Les favorables condicions meteorològiques, amb només dues onades de calor i d'abast molt limitat, expliquen en bona part els resultats positius de la campanya d'estiu contra els incendis forestals. De fet, en els anys 2004 i 2008 també van coincidir la meteorologia favorable i l'èxit en la campanya contra els focs forestals.

A banda de la meteorologia, el departament de Medi Ambient destaca que aquest any ha invertit més de 8 milions d'euros per realitzar treballs de prevenció d'incendis, en especial per pal·liar els efectes de les nevades del 8 de març. Medi Ambient destaca també l'esforç dels efectius de la Generalitat, Agrupacions de Defensa Forestal i voluntaris forestals.

126
hectàrees
van quedar calcinades el 15 de març a Bausen (Val d'Aran) en l'incendi forestal més important de l'any.
420
incendis
forestals, amb 594 hectàrees cremades, s'han produït des de l'1 de gener fins al 15 de setembre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona