Medi ambient

Terres de l'Ebre

Atac antitaurí a la ramaderia de Rogelio Martí

Uns desconeguts van fer-hi pintades en nom de les JERC i també van marcar amb esprai una vintena de vedells

L'Agrupació de Penyes condemna l'acte i l'atribueix als antitaurins

L'Agrupació de Penyes Taurines de les Terres de l'Ebre va emetre ahir un comunicat de condemna a l'atac “antitaurí” contra la ramaderia de bous braus Rogelio Martí d'Alfara de Carles, una de les més importants de les Terres de l'Ebre. Segons va explicar el ramader, que ahir mateix va formalitzar la denúncia als Mossos d'Esquadra, la nit del divendres a dissabte passat uns desconeguts van irrompre a la seua finca l'Ullal, situada a la falda dels Ports, on té diverses instal·lacions, entre elles una plaça de bous, i van treure dels corrals uns quaranta vedells d'entre 8 i 12 mesos que s'havien de marcar amb ferro, i els van portar fins a la plaça, allí els van subjectar i els van pintar amb esprai de color blanc i verd. Dos tenien tota la cara pintada de blanc, fins i tot els ulls. “Qui són els violents? D'aquesta manera protegeixen els animals?”, diu textualment el comunicat de l'Agrupació de Penyes, que dóna per fet que els responsables de l'acció són els detractors de la festa dels bous.

Al marge de pintar els vedells, els autors de l'atac també van fer pintades a la plaça on es pot llegir encara “J.ERC.”, “Assassins”, o “Visca la ILP”, en relació a la iniciativa legislativa popular per prohibir les curses de braus a Catalunya. No obstant el cas no està tan clar, ja que el propi Martí ha reconegut que l'endemà els vedells estaven “esgotats”, fet que obre la possibilitat que algú els toregés. Fonts d'ERC, han desvinculat totalment les JERC de la bretolada. “A les Terres de l'Ebre no tenim agrupació pròpia”, apunten tot recordant que ERC va ser un dels partits que va liderar l'aprovació de la llei que blinda els correbous a les Terres de l'Ebre, fa uns mesos.

Siga com siga, Martí es mostrava ahir “molt disgustat” i preocupat, ja que tem que aquests animals ja no serviran com a bous de lídia. “Com que ja han estat en contacte amb gent, no poden anar a toreig ni ser venuts com a salvatges”, argumenta.

LA XIFRA

40
vedells
de 8 a 12 mesos són les víctimes de l'atac. Estaven als corrals preparats per ser marcats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona