Medi ambient

meteorologia

El Ripollès registra les primeres complicacions per neu de la temporada

A Planoles van haver de tancar l'escola i van caldre cadenes per circular per la collada de Toses i pel tram de la C-38 entre Camprodon i Molló

Les precipitacions d'ahir, que a la majoria de la demarcació de Girona es van produir en forma de pluja, a bona part de les comarques de la Cerdanya i el Ripollès –i, puntualment, en algun punt de la Garrotxa– van ser en forma de neu. Malgrat que els gruixos no van ser molt grans, en alguns llocs van ser suficients per alterar el matí. Els registres més notables es van obtenir a punts situats per sobre dels 900 metres i fins al migdia. Així, a Camprodon s'hi van acumular 15 cm; a Planoles, 13 cm; a Gombrèn, 12 cm; a Ribes de Freser, 10 cm, i a Das, 9 cm, segons les dades recollides fins a la una per la Xarxa d'Observadors Meteorològics (XOM) del Servei Meteorològic de Catalunya (SEM). A Molló i a Setcases, segons el portal Elripolles.info, s'hi van mesurar 20 i 25 cm respectivament.

A cotes més baixes, com Ripoll, Sant Pau de Segúries i la Vall de Bianya, els gruixos no van passar dels dos centímetres. Puigcerdà va ser l'excepció que va trencar la regla: tot i trobar-se a 1.200 metres d'alçada, s'hi van acumular també dos centímetres, en aquell període de temps.

Transport escolar

Els problemes més rellevants es van produir en el transport escolar. Al Ripollès, l'autobús no va poder arribar a Rocabruna, Beget, Setcases, Bruguera Dòrria, Toses i Nevà. L'escola de Planoles, on també va la mainada d'aquests tres últims pobles, no va obrir, segons va informar el Consell Comarcal. D'altra banda, els estudiants de Planoles matriculats a l'institut de Ribes de Freses no s'hi van poder desplaçar. La causant dels problemes a la vall de Ribes va ser la neu que s'havia acumulat a la collada de Toses, per circular per la qual va ser necessari l'ús de les cadenes. Una altra via molt afectada va ser la C-38. Entre Camprodon i Molló també va ser imprescindible muntar les cadenes.

Les dificultats per passar per aquesta carretera i per vies locals va fer que l'Ajuntament de Molló decidís no obrir, ja que els seus empleats tenien difícil arribar-hi.

El SEM va tenir activat l'avís de risc per neu al Ripollès i la Cerdanya, però a mesura que va anar avançant el dia la cota de neu va anar pujant.

LA XIFRA

20 cm
és el gruix de neu
que es va acumular en punts concrets del Ripollès, com ara Molló
8
nuclis de diferents municipis
van resultar perjudicats per complicacions en el transport escolar


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona