Medi ambient

Absolen el vicepresident de la Diputació de Castelló d'un delicte mediambiental

L'Audiència de Castelló condemna en canvi el responsable de l'empresa que gestionava els residus de l'abocador del Garrut

Vicent Aparici, vicepresident de la Diputació de Castelló, ha sigut absolt lliurement dels delictes contra el medi ambient i de prevaricació mediambiental per l'Audiència de Castelló. El polític havia sigut acusat, en la seua condició d'exalcalde de la Vall d'Uixó, quan es va produir el depòsit de productes tòxics en l'abocador del Garrut, prop del riu Belcaire.

El tribunal ha condemnat, en canvi, Marcelino Carretero, responsable de l'empresa que s'encarregava de la recollida, el trasllat i depòsit dels residus que s'acumulaven en l'abocador, per un delicte de contra el medi ambient. La pena imposada ha sigut de tretze mesos i mig de presó, inhabilitació per a l'exercici de cap professió relacionada amb la gestió d'abocadors durant un any i multa de huit mesos amb quota diària de 12 euros.

L'Audiència interpreta que “la problemàtica de l'abocador va ser objecte de nombroses actuacions de l'Ajuntament tendents a controlar i reduir el risc contaminant per la qual cosa no es pot atribuir al senyor Aparici comissió del delicte mediambiental per omissió”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.