L'àrea metropolitana portarà al Vallès el tractament de l'orgànica

Barcelona i el Vallès busquen un nou abocador per portar-hi les bales de rebuig

Fer front al tractament de la matèria orgànica, tractament que en els anys vinents ha d'augmentar en aplicació de la llei catalana de residus que obliga tots els municipis a desplegar la recollida selectiva d'aquesta fracció; la gestió dels anomenats voluminosos (residus de grans dimensions com ara mobles, matalassos, catifes i trastos vells), i la recerca d'un nou abocador per poder-hi portar el rebuig que es genera als ecoparcs després de tractar i separar les escombraries són algunes de les necessitats amb què es troben els tres organismes que ahir van signar un conveni de col·laboració per tal de «buscar solucions compactades», en paraules del president del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Antonio Rebolleda.

La planta de metanització de Can Barba, a Terrassa, i la futura planta de les mateixes característiques de Vacarisses, que entrarà en funcionament el primer trimestre del 2010, seran les destinacions de les fraccions orgàniques. Paral·lelament el consorci podrà fer ús de l'ecoparc de què l'entitat metropolitana disposa a Montcada i Reixac.

El conveni signat ahir també inclou el compromís a tres bandes de fer un estudi en un termini de sis mesos per a la construcció d'una nova planta de gestió dels residus voluminosos. Un dels possibles emplaçaments d'aquesta futura planta de gestió seria Sabadell, i tractaria aproximadament unes 40.000 tones de voluminosos procedents dels municipis de la banda del Besòs i del Vallès Occidental.

La realització d'aquest estudi també inclou la recerca d'un nou abocador o pedrera per restaurar on es puguin portar les bales de rebuig que genera el tractament de la brossa. Aquest abocador hauria d'estar a punt el 2011, ja que a final del 2010 ha de tancar l'argilera Helena, situada a Cerdanyola del Vallès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona