Medi ambient

MEDI AMBIENT

VESSAMENT A LA PLATAFORMA DE REPSOL

El fort vent i l'onatge dilueixen la taca de cru

Es desactiva el pla estatal per contaminació marítima i dues embarcacions vigilen que no arriben restes a les Balears

Els ecologistes alerten sobre l'impacte de la fuita en espècies protegides

Les fortes ràfegues de vent divendres al matí i unes onades de més de quatre metres d'altura van ajudar a dissoldre la taca de cru que des de dimecres amenaçava la costa del delta de l'Ebre. Així, el temps juntament amb la intensa tasca desenvolupada els darrers dies per les embarcacions de Salvament Marítim, amb el suport d'altres embarcacions, han permès concloure aquest episodi de contaminació provocat pel vessament de la plataforma Casablanca de Repsol de 63.000 litres de cru. Només les embarcacions Clara Campoamor i Punta Mayor de Salvament Marítim s'han desplaçat de manera preventiva a Mallorca per si alguna resta del vessament arribés a les Balears, després que un avió equipat amb última tecnologia comprovés ahir a la tarda que no quedava ni rastre de la taca. En aquest sentit, Capitania Marítima de Tarragona va desactivar el pla estatal de contingències per contaminació marítima accidental a les sis de la tarda.

Dispositiu

El grup ecologista SEO/Bird Life ha alertat de l'impacte que pot tenir la taca de cru vessada per la plataforma Casablanca de Repsol sobre la baladriga balear, una espècie en perill d'extinció. La baladriga balear és un ocell que només es reprodueix a les Balears i que en aquesta època es concentra a la plataforma marina de davant del delta de l'Ebre. Segons els ecologistes, l'abocament s'ha produït en una de les àrees d'alimentació més importants per a les aus marines de tot el Mediterrani. És per això que SEO/Bird Life reclama a la Generalitat i al Ministeri de Medi Ambient que estableixen un dispositiu per detectar casos d'aus impregnades de petroli al llarg de la costa i en alta mar. També reclama al govern que retire l'autorització a la companyia Repsol per continuar les extraccions a la plataforma Casablanca.

LA FRASE

La plataforma ‘Casablanca' és incompatible amb un lloc tan sensible com el delta de l'Ebre.
Asunción Ruiz
DIRECTORA EXECUTIVA DE SEO/BIRD LIFE


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.