El primer parc eòlic de l'Alt Camp entrarà en funcionament a la tardor

Deu aerogeneradors han trencat el paisatge de la Serra Voltorera a Cabra del Camp. L'empresa EDP Renovables –de capital portuguès– hi ha instal·lat el que serà el primer parc eòlic de l'Alt Camp que entri en funcionament el setembre o octubre. La nova instal·lació produirà prou energia per donar subministrament elèctric a una població d'uns 7.000 habitants i un polígon industrial de dimensions proporcionals, segons el director territorial a Catalunya d'EDP, Enrique López, que afegia que s'està fent «una aposta decidida» per a l'ús de la tecnologia més avançada.

Els aerogeneradors, que tindran una potència de 1.650 Kw, tenen una alçada de 70 metres, un rotor de 65 metres i unes aspes de 32 a 35 metres de longitud cadascuna.

L'alcalde de Cabra del Camp, Andreu Ferré, considera que la ubicació d'aquest parc eòlic «és molt important per al municipi» en vista de l'actual situació de crisi, ja que suposarà «una sortida a l'economia local».

EDP Renovables està construint tres parcs eòlics més a Vilalba dels Arcs, la Fatarella i a la Torre de l'Espanyol, i calcula que el 2010 tindrà en explotació sis parcs eòlics a Catalunya.