La crescuda obliga a tallar una carretera a l'Aran i a tancar una central al Pallars

Les pluges es van afegir ahir al desgel i van fer augmentar el risc als rius de muntanya i de Ponent. Bombers i Protecció Civil van mantenir ahir l'alerta a la Val d'Aran arran del perill que suposa la crescuda del riu Garona. Des del Conselh Generau de la Val d'Aran van informar ahir que el riu ja ha arribat a un cabal de 120 m³ per segon, superior al que és normal en aquesta època de l'any, i que s'ha desbordat en alguns punts no habitats i ha inundat els prats. A la carretera N-230 entre Canejan i Bausen s'ha tallat un carril de circulació en un punt situat massa a prop del riu, en prevenció d'una possible inundació de la calçada. El govern aranès està especialment pendent de la situació dels càmpings de Pònt d'Arròs i Era Bordeta, que podrien resultar afectats si continua pujant el cabal. En les zones habitades, però, el riu és lluny de desbordar-se, segons el Conselh Generau. A Les i Bossòst passa ben canalitzat i encara té un metre de marge per créixer. El Conselh Generau ha demanat suport als Bombers de la Generalitat i més bombes disponibles per bombejar aigua de zones inundades.

El Noguera Pallaresa també ha començat a desbordar-se en alguns punts. A Sort ha ocupat la zona de vianants situada a la llera del riu, una situació que també passa des de dilluns al riu Segre a Lleida i Balaguer. A Llavorsí, la força de l'aigua ha obligat a tancar la central hidroelèctrica del municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona