Medi ambient

valls

Jornada tècnica sobre l'insecte de les palmeres

El Consell Comarcal de l'Alt Camp, acollirà el dia 16 de març (1 0 h) una jornada tècnica sobre la situació actual de la plaga del morrut roig de la palmera. El morrut roig de les palmeres és un insecte que produeix danys importants a les palmeres i que ja afecta diferents municipis de la comarca.

Aquesta plaga és originària de la Polinèsia, i va arribar a la península Ibèrica l'any 1995, tot i que a Catalunya els primers focus no es van detectar fins l'any 2005, a la comarca del Baix Penedès. D'aleshores ençà, s'ha estès a d'altres indrets, principalment del Maresme, on ha provocat danys de consideració. En els darrers mesos s'ha duplicat el nombre de palmeres afectades a la demarcació de Tarragona i s'ha detectat aquesta plaga a altres municipis.A l'Alt Camp ja s'han detectat exemplars afectats als municipis de Bràfim, Montferri, Aiguamúrcia, Vallmoll, Valls, Vilabella i Vila-rodona. Quan en un lloc es confirma la presència d'una plaga, s'estableix l'obligatorietat de definir un pla d'acció, especificant les mesures a dur a terme dins d'una zona demarcada establerta pel Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya. Per això, tothom que tingui una palmera canària hauria de fer un tractament diverses vegades l'any mitjançant una empresa especialitzada. A Valls ja s'han començat a fer els tractaments a les palmeres canàries dels espais públics.Divulgar els principals aspectes relacionats amb el morrut roig als tècnics dels ajuntaments i professionals de jardinera és l'objectiu fonamental d'aquesta jornada tècnica. L'activitat començarà a les 10 del matí amb la recollida de documentació i la presentació de la jornada, que anirà a càrrec de Josep Nogués, cap de l'oficina comarcal del DAAM a l'Alt Camp; Carme Mansilla, presidenta del Consell Comarcal de l'Alt Camp, i Dolors Farré, regidora de Via Pública i Serveis de l'Ajuntament de Valls.Tot seguit, Jordi Giné, cap del Servei de Sanitat Vegetal del DAAM, parlarà sobre la situació de la plaga a Europa i la normativa legal; i Gonçal Barrios, responsable de Sanitat Vegetal del DAAM, ho farà de la situació de la plaga a Catalunya. A les 12.00 hores, després d'una pausa, hi haurà la intervenció de Jordi Mateu, tècnic de Sanitat Vegetal del DAAM a Tarragona, referida a la biologia de la plaga i símptomes de les palmeres afectades; i de Jesús Altabella, tècnic de Sanitat Vegetal del DAAM a Barcelona, que exposarà quines són les tècniques de lluita.La jornada és gratuïta, però cal inscriure's prèviament trucant al telèfon 977 608 560, o a través del correu electrònic [email protected]. Les persones de contacte són la Griselda i la Sònia de l'Àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal de l'Alt Camp.
el punt



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona