Medi ambient

opinió

Vilardida: no tot són silencis!

Fa mesos que estem treballant per veure quina és la variant que provoca menys impacte ambiental

Escrivia, dimecres passat en aquest mateix diari, en Josep Santesmases i Ollé, un dels actius culturals del nostre territori amb un fort coneixement i arrelament al territori, que la variant de la carretera C-51 el Vendrell-Valls, al pas per Vilardida, encara era una incògnita i mostrava la seva preocupació (raonable) per l'impacte que aquesta infraestructura podia generar en aquesta bonica vall.

Doncs sí, amic Josep, jo també estic preocupada, coneixedora com sóc de les propostes de la DG de Carreteres. És per això que ja fa mesos que estem treballant amb alguns veïns i veïnes per tal de fer veure, mitjançant informes, escrits, sol·licitud formal com a diputada del darrer projecte de variant, als responsables de la Generalitat de Catalunya quina és la variant que provoca menys impacte ambiental i paisatgístic. Al mateix temps que redueix costos constructius i no malmet un dels entorns idíl·lics i de riquesa agrícola que encara no han estat devorats per les ànsies de ciment que semblen compartir uns i altres responsables polítics del Departament de Política Territorial, ara Territori i Sostenibilitat.

Represento una força minoritària al Parlament, que treballa al costat de la gent, sovint sense fer soroll i amb poc aparell mediàtic, per això entenc que parli del silenci dels polítics del territori, però sàpiga que almenys n'hi ha una, de política del territori, que en aquesta qüestió ni ha estat ni estarà en silenci, perquè com vostè estimo la preservació i ordenació del paisatge, la terra que ens dóna de menjar i els homes i les dones que la treballen i la preserven.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona