Medi ambient

meteorologia

Cauen més de 100 l/m² sense causar estralls

A l'Ebre es va tallar al matí l'N-340 i la C-12, i el servei de trens va quedar afectat per una esllavissada al Priorat

La pluja constant que va caure durant tota la jornada d'ahir va deixar registres al voltant de 100 litres per metre quadrat a força municipis de la demarcació, sense causar estralls. Els bombers de la Generalitat van haver de fer, fins a les vuit del vespre, 24 actuacions al Camp de Tarragona i dues a les Terres de l'Ebre a causa de l'aigua (per a un total de 156 arreu de Catalunya, la majoria a les comarques barcelonines), totes, això sí, de poca importància. Van ser sobretot per sanejar habitatges amb filtracions, despreniments de façanes o desembussar clavegueram. També van resoldre inundacions a baixos i netejar carreteres, a més de revisar zones inundables.

Per culpa de la pluja, al matí va quedar tallada durant dues hores l'N-340 a Amposta, entre els quilòmetres 1.078 i 1.080. Com a recorregut alternatiu es van fer desviacions pel polígon industrial. La C-12 també es va haver de tallar al matí a Tortosa en moments puntuals per la inundació d'algun pont.

Les vies de tren també es van veure afectades. Un despreniment de terra va obligar a tallar la línia entre Reus i Marçà a les quatre de la tarda. L'esllavissada es va produir al tram entre Pradell de la Teixeta i Riudecanyes, i va obligar un tren a circular marxa enrere fins a Pradell, on els passatgers van poder seguir el trajecte en autobús. Tots els serveis de la resta de la jornada van haver de fer així aquest recorregut. Avui les precipitacions desapareixeran, però un nou episodi de pluges podria arribar demà.

El Montmell i els Ports, on més va ploure

Les pluges van ser generalitzades i van deixar quantitats importants al Camp i l'Ebre.

Rànquing de pluges (fins ahir a les 23h)

PN dels Ports: 126,2 l/m²

El Montmell: 123,8 l/m²

la Bisbal del P: 109,6 l/m²

Prades: 104,4 l/m²

Constantí: 104,1 l/m²

l'Espluga de F.: 95,9 l/m²

Mas de Barberans:

92,5 l/m²

l'Ametlla: 92,2 l/m²

Riudoms: 88,4 l/m²

Falset: 87,1 l/m²

Nulles: 82,6 l/m²

Un tros de façana cau sobre un paraigua a Valls

Un tros de façana que es va desprendre d'un immoble va impactar contra el paraigües d'una dona que caminava pel carrer de la Cort de Valls, ahir a dos quarts d'una del migdia. L'aigua va posar en evidència el mal estat de molts habitatges al centre històric, i aquest cop va fer caure diferents fragments de la part frontal d'un façana al número 53 d'aquest cèntric carrer. La dona va resultar il·lesa, però la policia local va haver de tallar parcialment el carrer perquè els bombers enretiressin altres trossos de paret que posaven en perill la seguretat dels vianants. Es dóna el cas que a l'estiu i en aquest mateix immoble ja es va produir un succés de característiques molt semblants.

D'altra banda, poc abans i a poca distància de la casa on s'havia produït el despreniment, hi va haver una explosió elèctrica que va deixar sense llum els veïns i botiguers de la zona, els quals feia poca estona que havien recuperat el subministrament després d'estar sense llum des de les vuit del matí. L'avaria sembla que estava localitzada en uns cables de l'enllumenat públic en mal estat i que en contacte amb l'aigua que baixava per la paret de la façana van provocar la fallida de la línia elèctrica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona