Medi ambient

El riu Ter s'endú un tram del carril bici a Salt i un passallís a Bescanó

El desbordament d'aigua al Pont Major de Girona obliga la policia a tallar la carretera

Es talla la connexió entre Verges i Ultramort per prevenció

El Ter va endur-se ahir un tram de la via verda entre Salt i Bescanó. El tram afectat, d'una trentena de metres, és el carril bici a l'alçada de la Pilastra. A més, a Bescanó es va endú un passallís de servei per transportar àrids d'una banda a l'altra del riu. El passallís era una infraestructura temporal que els veïns volien que a la llarga es consolidés i s'obrís per a vehicles privats. Malgrat l'espectacularitat de l'aigua desbordada al seu pas per la Selva, i l'espessa cortina d'aigua que sobreeixia del pantà de Susqueda, no es van produir danys de cap mena. Només els qui tenien xais a les vores del riu els van haver de desplaçar més terra endins. En algunes carreteres, com la que va del Pasteral a Susqueda, hi havia pedres al mig a causa de petites esllavissades. No consten, però, danys personals.

La força del Ter acumulada amb l'Onyar va provocar que sortís de mare al barri del Pont Major. A primera hora de la tarda, la policia restringia el pas per un vial inundat que els veïns asseguraven que feia temps que no veien ple d'aigua. El desembassament de Susqueda va dotar de d'una força excepcional el Ter, que a l'alçada de Fontajau va inundar part de les Ribes del Ter, un espai verd que ja es va fer tenint en compte possibles vingudes del riu. El desembassament també van provocar, cap a les 8 del vespre, que es tallés, per precaució, la carretera d'Ultramort a Verges, a l'alçada del pont sobre el riu Ter, ja que la infraestructura té els extrems força baixos. Així, per anar entre les dues comarques de l'Empordà, cal passar per Torroella de Montgrí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona