Medi ambient

Medi ambient

Centenars de veus contra les nuclears a la Fira de la Terra

La coordinadora Tanquem les Nuclears posa Fukushima i Txernòbil com a exemples

Demanen un debat públic

Centenars de persones es van concentrar ahir a l'Arc de Triomf de Barcelona, coincidint amb la celebració de la Fira de la Terra, per reclamar el tancament de les centrals nuclears. Les organitzacions convocadores de l'acte van penjar una pancarta monumental a l'Arc de Triomf amb l'històric eslògan “Nuclear? No, gràcies” i van repartir centenars de caretes amb la simbologia antinuclear entre les persones assistents.

Anna Rosa Martínez, portaveu de la coordinadora Tanquem les Nuclears i delegada de Greenpeace a Catalunya, va destacar que l'accident de la central japonesa de Fukushima i el 25è aniversari del sinistre de Txernòbil –que es compleix el 26 d'abril– són els exemples de la perillositat de la tecnologia nuclear. “Els fets ens donen la raó”, els tècnics nuclears “repetien que [la centrals japonesa] no podia fugir de la radioactivitat del nucli, i està passant; no s'han après la lliçó”, va denunciar Martínez.

La crítica situació a la nuclear japonesa –l'empresa propietària va reconèixer ahir que continuarà emetent radioactivitat durant mesos– hauria de servir per obrir també a Catalunya un debat sobre el tancament de les centrals nuclears d'Ascó i Vandellòs, segons va exposar la portaveu ecologista.

Anna Rosa Martínez va reclamar que el debat no només es realitzi en el marc del Parlament, sinó que també reculli l'opinió dels ciutadans, que, segons la representant ecologista, cada vegada més és majoritàriament contrària a l'ús de la tecnologia nuclear. L'acte d'ahir va tenir la presència de representants d'ICV-EUiA i ERC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.