Medi Ambient dóna llum verd al camí de guarda dels Alfacs

És un dels projectes clau per combatre els efectes del canvi climàtic al Delta

Tant l'alcalde de la Ràpita, Miquel Alonso (PSC), com el d'Amposta, Manel Ferré (CiU), valoraven ahir molt positivament el vistiplau, tot i que condicionat, del Ministeri de Medi Ambient al projecte de millora ambiental del marge dret del delta de l'Ebre al costat de la badia dels Alfacs. «És un projecte d'interès turístic perquè es construirà un carril bici des de la Ràpita fins al Trabucador i alhora servirà per frenar la regressió», va apuntar Alonso. «Aquest camí serà una barrera important per frenar la pujada del nivell del mar», va assenyalar per la seua banda Ferré. Tots dos alcaldes hauran de reunir-se els propers mesos amb els propietaris afectats per la construcció d'aquest camí de ronda i negociar la cessió de terrenys. En el cas de la Ràpita són més d'un centenar i l'Ajuntament calcula que haurà d'afrontar uns 300.000 euros d'indemnització. En el cas d'Amposta seran menys, però el consistori encara no ha calculat el que haurà de pagar. Siga com siga, les previsions són que la cessió dels terrenys estiga enllestida d'aquí a tres o quatre mesos per poder posar a licitació l'obra a la tardor d'enguany.

Es tracta d'una actuació impulsada, dins del pla integral del Delta, per la direcció general de Costes, pressupostada en 18,2 milions d'euros i que connectarà la Ràpita amb el braç del Trabucador i amb l'anell viari del Delta, amb un carril bici i passeig de vianants d'uns 15 quilòmetres de longitud.

DIA condicionada

Medi Ambient ha condicionat la seua declaració d'impacte ambiental favorable a un estudi del parc natural del Delta, que establirà quines espècies vegetals i animals s'han de protegir. A més, també s'haurà de fer un pla de revegetació en aquelles zones de domini públic on actualment hi ha conreus.

Nou passeig fluvial

El Ministeri de Medi Ambient ha posat a licitació per 1,8 milions d'euros la segona fase del passeig fluvial d'Amposta, segons informava ahir l'Agència Catalana de Notícies (ACN). Aquestes obres, que està previst que comencen a la tardor i que tenen un termini d'execució de cinc mesos, uniran l'actual fase ja executada del passeig fluvial amb el camí de sirga que va fins a Sant Jaume d'Enveja. Segons la diputada del PSC per Tarragona al Congrés, Lluïsa Lizárraga, el projecte s'emmarca en la voluntat del ministeri de recuperar l'espai públic de les dues riberes fluvials, des del naixement fins a la desembocadura de l'Ebre, perquè «la gent les pugui recórrer caminant o en bicicleta».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.