Medi ambient

El PSC de Móra la Nova rebutja un MTC català

La coalició Imnova-PSC de Móra la Nova ha rebutjat la proposta de resolució presentada al Parlament pels socialistes per fer un magatzem temporal centralitzat (MTC) que reculli els residus de les nuclears catalanes. Concretament, la proposta del PSC, presentada per Xavier Sabaté, insta el govern de la Generalitat a demanar el traspàs del fons d'Endesa corresponent al combustible gastat dels tres reactors catalans perquè Catalunya decideixi quina solució dóna als residus. Els socialistes de Móra la Nova consideren que aquesta proposta està en contradicció amb la resolució aprovada pel Parlament i que és contrària a la instal·lació d'un cementiri nuclear al país. A més, el PSC de Móra la Nova sosté que no s'ha consultat les agrupacions del partit a les Terres de l'Ebre abans de formular la proposta. “Creiem que s'ha ignorat el territori on hi ha un ampli consens de rebuig a la instal·lació d'un cementiri nuclear a Ascó de qualsevol tipus”, exposa Imnova-PSC de Móra la Nova en un comunicat de premsa.

Tot i que la proposta presentada pel PSC al Parlament no parla directament de la construcció d'un MTC, el portaveu adjunt socialista, Xavier Sabaté, assegura que no es mantindrien els residus en piscines, sinó que es conservarien en sec. Tots els partits, excepte el PP, van votar al Parlament en contra de l'MTC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.