Medi ambient

ELS GUIAMETS

Deneguen l'autorització ambiental de la pedrera

Amb la denegació de l'autorització ambiental que l'empresa Uniland va sol·licitar per ampliar una activitat extractiva a la pedrera El Xipré –als termes de Guiamets i Masroig–, el projecte ha quedat arxivat. Segons consta a la proposta de resolució, en la certificació presentada per l'anterior ajuntament dels Guiamets, es considera que l'activitat projectada no és compatible, en no ajustar-se al pla territorial parcial del Camp de Tarragona.

Al·legacions al projecte

Joan M. Cabré, president de Guiametans per l'Ateneu, una de les entitats, juntament amb la Plataforma en Defensa del Priorat, que va presentar al·legacions al projecte, explica que, “la iniciativa d'aturar les extraccions d'àrids, en cap cas no ha estat exclusiva de l'anterior ajuntament”.

Cabré assenyala que, en vista de la manca de “seriositat i concreció” del consistori, “vaig decidir presentar les al·legacions a la delegació d'Obres Públiques a Reus”. Assegura que, com ell, hi ha molts veïns que no s'han mostrat conformes amb la manera de fer de l'anterior equip de govern, liderat per Francesc Rubio (PSC): “No han deixat pas a la participació, i la informació que han donat no ha estat entenedora ni ajustada a la realitat”. Amb l'arranjament de la T-3031 diu que es van trobar amb la mateixa problemàtica.

El projecte preveu la construcció d'un pont sobre el barranc i els horts dels Marmellans i, segons explica, “els afectats han presentat al·legacions, no només perquè agredien el medi i els seus interessos, sinó pel fet que l'anterior Ajuntament hagués presentat el projecte com un fet consumat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona