Medi ambient

Els ecologistes dels Serrans denuncien avocaments

L'alcaldessa de Villar de Teules va remetre una escrit a Conselleria en març que encara ara no ha obtingut contestació

Es tem que els fangs s'utilitzen com a adob en la comarca

Ara farà nou mesos que el llogaret de Villar de Teules, pedania de la vila de Xelva, pateix l'avocament incontrolat de fangs sense compostar, portats des de diverses depuradores valencianes, segons denuncia Ecologies en Acció de la Serrania.

Aquestos fangs provenen de la depuradora de Pinedo, gestionada per l'empresa EMARSA, així com d'altres instal·lacions semblants que gestiona EGEVASA, segons les mateixes fonts informadores.

Segons els ecologistes de la Serranía, “el denominador comú d'aquests avocaments, és l'ocultisme amb que s'hi realitzen i l'incompliment de la normativa d'aplicació obligatòria per al transport i avocament de fangs”.

Degut a la pudor en la zona i la gran quantitat de mosques i insectes acumulats per la rodalia, van haver diverses denuncies que van fer que els ecologistes davant l'Ajuntament de Xelva i el SEPRONA perquè investigarà aquesta situació en que s'observava un trànsit desmesurat i inusual de camions en horari nocturn.

Amb data 8 de març, l'alcaldessa pedània de Villar de Teules, va presentar un escrit davant la Conselleria de Medi Ambient i Habitatge perquè es dirimira la pràctica que s'estava produint i s'informara sobre si aquesta activitat resultava conforme al Reial Decret 1310/1990 d'utilització de fangs en el sector agrari. Aquesta sol·licitud està encara per contestar i arran la notícia publicada sobre l'intoxicació dels cogombres a Alemanya, preocupa sobremanera aquesta situació que encara ara, continua produint-se a la zona.

La situació contrasta amb la infrautilització de la planta de tractament de fangs existent al terme municipal de Calles, on el seu gerent es troba processat per malbaratament de fons públics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona