Medi ambient

Ontinyent viu la manifestació contra l'alta tensió

Les organitzacions convocants se situen frontalment oposades al traçat de l'alta tensió per la comarca de la Vall d'Albaida

Diverses plataformes, grups i associacions ciutadanes han convocat a una manifestació pública pels carrers de la vila d'Ontinyent, per a dissabte 2 de juliol, per tal de deixar clara la seua oposició a la línia d'alta tensió prevista per alguns indrets de la comarca de la Vall d'Albaida.

Les plataformes i agrupacions convocants, consideren que aquesta línia sols interessa a les empreses promotores del projecte, fonamentalment Iberdrola, i als partits polítics “que sols defensen els seus interessos econòmics. És una infraestructura totalment innecessària i que no beneficia a classes populars”.

Perquè, les 36 torres d'alta tensió previstes, suposaran un greu atac contra la flora i la fauna de la zona, segons els convocants. Perquè el traçat d'aquesta línia està previst que travesse els termes municipals de Benissoda, Agullent, Ontinyent i Albaida, en aquells espais que foren cremats de manera intencionada el passat mes de setembre.

Aquest projecte, segons un membre de la Plataforma contra l'Alta Tensió a la Vall d'Albaida, és “una mostra més que els especuladors no tenen cap tipus de mirament alhora de destruir el paisatge”.

Però a més d'això, els ecologistes de la comarca asseguren que aquest projecte, “pot ocasionar greus conseqüències per la salut de les persones com així ho demostren diversos estudis científics”.

És per aquestes raons per les què els convocants diuen “no” a l'alta tensió ni a Ontinyent ni a enlloc. Com ja van dir a La Valldigna, a Barxeta o a Dénia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.