Medi ambient

santa susanna

Greus problemes per posar la tovallola a la platja de les dunes

El temporal de Setmana Santa ha deixat un profund calaix en el litoral que no es podrà resoldre aquest estiu

La platja de les dunes de Santa Susanna, una de les més concorregudes del municipi, presenta un aspecte inusual. Les conseqüències de l'últim temporal de llevant a la primavera són prou evidents i no s'han resolt. Un pronunciat desnivell com a conseqüència de la sorra que van arrossegar les onades ha deixat l'espai reduït a la meitat i amb poques possibilitats, per no dir cap, de recuperar el seu aspecte habitual durant aquest estiu. Segons explica l'alcalde de Santa Susanna, Joan Campolier (CiU), les gestions amb l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) per l'afectació que la situació té en la desembocadura de la riera i amb el departament de Costes han estat estèrils. “Amb prou feines ens han quedat sis metres de platja útils i amb el perill que suposa per a l'estació de bombeig de les aigües residuals si ara hi hagués un altre temporal”, apunta l'alcalde.

Tot i això, Campolier recorda que fa anys hi va haver un episodi semblant. “Normalment la sorra que s'endú el temporal de llevant la torna el temporal de ponent, però aquest cop no s'han complert les expectatives”, lamenta i afegeix que una destinació turística de sol i platja com Santa Susanna “no pot permetre's oferir una imatge com la que estem donant ara als nostres visitants”.

En qualsevol cas, des del consistori susannenc es fan a la idea que no hi haurà cap transvasament de sorra aquesta temporada, tal com va anunciar fa pocs dies la Generalitat, però no se n'estan de reclamar “solucions definitives per evitar que torni a passar”. En aquest sentit fonts de l'ACA van confirmar ahir que s'està a l'espera de conèixer els resultats d'un estudi de dinàmica litoral de tot el Maresme que s'està realitzant a la zona i que determinarà les accions que cal dur a terme en un futur per garantir l'estabilitat de les platges de la comarca.

LA FRASE

Santa Susanna, com a destinació turística de sol i platja, no es pot permetre tenir la platja així
JOAN CAMPOLIER
ALCALDE DE SANTA SUSANNA (CIU)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.