Medi ambient

maresme

Alella preveu un vi de menys graduació

La major part dels vuit cellers de la DO ja han començat a veremar

Quasi tots els cellers de la DO Alella ja han començat a collir el raïm, en una verema que s'ha avançat una mica per motius meteorològics. La calor i el sol de les darreres setmanes han fet que molts viticultors optin per retirar el raïm abans de les pluges que es preveuen per aquest cap de setmana.

Segons els experts, les tempestes d'aquest juliol han retardat la maduració del raïm, i això donarà com a resultat uns vins amb una intensitat lleugerament inferior a la d'anyades anteriors. Tot i això, les altes temperatures de les darreres setmanes han estat beneficioses per aconseguir una bona relació entre la graduació i l'acidesa. Els primers a iniciar la verema aquest any han estat els d'Alta Alella, que la van començar a mitjan agost amb varietats com ara la pinot noir i la chardonnay, que s'han de collir més verdes per a l'elaboració del vi de base per a cava. La setmana passada també Bouquet d'Alella va iniciar la recollida de la garnatxa blanca. Aquest petit celler, dirigit per Toni Cerdà, ha estat dels últims a unir-se a la DO, amb resultats prou bons. Els cellers del vessant interior de la muntanya esperen encara uns quants dies per fer la verema. Com cada any, el municipi maresmenc celebrarà la verema amb una festa que tindrà lloc del 9 a l'11 de setembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.