Medi ambient

MEDI AMBIENT

L'acumulació de visitants fa que es degradi la zona de Sant Aniol d'Aguja

L'associació que treballa per reobrir-hi el refugi alerta que aquest estiu hi ha hagut moltes acampades il·legals i que hi han recollit moltes deixalles

El creixent nombre de visitants combinat amb el fet que no es disposin de prou recursos de vigilància està degradant el paratge de Sant Aniol d'Aguja, al cor de l'espai d'interès natural de l'Alta Garrotxa. Els Amics de Sant Aniol han alertat que, especialment el mes d'agost, s'hi ha registrat una “acampada massiva” (plantar la tenda és il·legal) i que hi han trobat moltes deixalles i excrements. A més, l'associació s'ha queixat del desgast que pateix el camí de la riera, “que ja es troba en prou mal estat des de fa temps”. Aquest panorama l'atribueixen, en part, al fet que aquest any no hi ha hagut el servei de guarderia (vigilants-informadors).

El Consorci de l'Alta Garrotxa, l'ens que gestiona l'espai d'interès natural, coincideixen amb l'associació en què hi ha hagut una nombrosa afluència de visitants (el nombre exacte es donarà a conèixer quan s'acabi la temporada) i que s'hagi detectat “un comportament inadequat de la gent”, cosa que no passava des de fa anys, segons van indicar ahir. El Consorci admet també que el fet de no disposar del servei de guarderia –es va suprimir per raons pressupostàries– “no ha ajudat gens a controlar aquestes situacions, que fins ara s'havien anat reduint”.

“Cal el refugi”

Els Amics de Sant Aniol –integrada pel Centre Excursionista de Banyoles, el Grup Excursionista Peu Alegre de Sant Llorenç de Cerdans i Terra Aspra de Montagut– s'han proposat reobrir el refugi que hi havia hagut a Sant Aniol. Consideren que aquest equipament és necessari per controlar l'afluència de visitants. També proposen condicionar una àrea d'acampada pels que fan travessies i equipar-la amb lavabos.

LA FRASE

És una llàstima que, per culpa d'una gent poc respectuosa, ens haguem de lamentar. Ens agradaria que algú hi posés remei
Amics de Sant Aniol

1.200 barranquistes des del març

A l marge d'excursionistes, el passadís Sadernes - Sant Aniol és molt freqüentat per escaladors i practicants de descens de barrancs. Aquest any són molt nombrosos els barranquistes: 1.200 des del mes de març. Aquesta pràctica està molt controlada i cal demanar el corresponent permís al Consorci. Unes 400 peticions no s'han pogut atendre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona