Medi ambient

medi ambient

Atrapen una vespa asiàtica reina a Rabós

L'exemplar localitzat és el primer que es captura a Catalunya

Un apicultor que té instal·lats ruscos d'abelles en una zona entre Rabós i Vilamaniscle, a l'Alt Empordà, ha capturat un exemplar reina de la vespa asiàtica, una espècie invasora molt agressiva que és una amenaça per a les abelles, ja que deixa els ruscos despoblats. És la primera vegada que es captura una mare d'aquesta espècie a Catalunya. “És un insecte impressionant”, explica Jordi Abel, que no va tenir dubtes quan la va veure, ja que des de l'any passat els productors de mel gironins estan en alerta després que se'n confirmés l'entrada des de la frontera francesa, un fet que temien des de feia temps i que els ha obligat a col·locar trampes per aturar-la.

La finca on la va trobar pertany al mateix propietari que l'any passat va capturar el primer exemplar a les comarques gironines i que va permetre confirmar la seva arribada a la demarcació.

Capturar la reina és el gran objectiu en la tasca d'eliminació d'aquesta espècie invasora, ja que una mare com aquesta dóna vida a “milers” de vespes. Es calcula que poden arribar a pondre 20.000 ous, depenent de la disponibilitat de menjar i les condicions de l'entorn.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona