Medi ambient

A Onil es planteja un projecte de ramaderia extensiva contra els incendis

Amb una inversió d'uns 91 milions d'euros, similar al que es va pagar pel cànon de la F-1, s'evitaria la pèrdua de valor del paisatge

Bloc -Compromís, a través del grup municipal d'Onil, ha exposat mitjançant la redacció d'una moció, una possible solució per a la prevenció d' incendis amb la introducció d'un projecte de ramaderia extensiva que tindria com a principal objectiu la neteja del sotabosc que evitaria la proliferació i la ràpida propagació dels incendis.

Per al portaveu colivenc Tono Esteve, «Aquest ha estat un estiu dramàtic per a les muntanyes del País Valencià donada la gran reducció de la inversió en prevenció i extinció d'incendis. Amb un projecte de ramaderia extensiva s'haguera pogut evitar la pèrdua d'una gran part de la massa forestal, pel que instem al Consell a programar subvencions, així com col·laboracions amb el Govern central per tal d'impulsar un projecte de ramaderia extensiva com activitat útil per tal de prevenir incendis».

Bloc - Compromís argumenta que no debades i com és conegut, enguany s'han cremat a tot el País Valencià més de 50.000 hectàrees, unes superfícies que si hagueren estat netes s'haurien minimitzat els danys i, per tant, el drama econòmic, mediambiental i sentimental que ha suposat aquests incendis, perquè «els incendis s'apaguen a l'hivern i aquest estiu ha estat una clara mostra de la confirmació d'aquesta dita».

En conseqüència, i per tal d'evitar aquestes catàstrofes mediambientals, la coalició eco- nacionalista proposa que s'establisca un projecte de ramaderia extensiva el qual, tal i com corroboren els estudis de la Unió de Llauradors i Ramaders, «amb una inversió d'uns 91 milions d'euros, inversió similar al que es va pagar pel cànon de la F-1, evitaria la pèrdua de les nostres benvolgudes serres, la posada en risc de vides de brigadistes i bombers, així com l'ocupació d'un bon nombre de pastors per tal de mantindre netes les serres».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.