Medi ambient

Onil demana el tancament de la central de Cofrents

El Grup Popular de la vila rebutja una proposta de Compromís que demana aquest tancament de la nuclear

Compromís per Onil plantejà al passat plenari municipal, que l'ajuntament d'aquesta vila de la comarca de l'Alcoià, exigira l'anulació de la pròrroga d'explotació de la central nuclear de Cofrents i el seu tancament definitiu, donada l'alta perillositat que aquesta, suposa per a totes i tots els colivencs i valencians en general, així com per al medi físic a curt, mitjà i llarg termini.

Aquesta central nuclear disposa del mateix reactor que la central Doel-3 a Bèlgica, instal·lació que ha estat tancada recentment ja que s'han trobat fins a 8000 escletxes al vas de la central. A més a més, s'ha de sumar “la irresponsabilitat per part d'Iberdrola i el Consell de Seguretat Nuclear, ja que al 2011 van reduir al mínim els sistemes de control de seguretat de la central per tal de que la gegant elèctrica reduïra les seues despeses a costa de posar en perill la vida de moltes persones, segons assegura el síndic portaveu d'aquesta coalició nacionalista a l'ajuntament d'Onil, Tono Esteve.

Per tant, i a la llum del resultat obtingut a la sessió plenària d'aquesta municipalitat de l'Alcoià, Compromís considera que “el Partit Popular hauria de pensar més en vetllar per la seguretat de les persones, en compte de vetar, per pur partidisme, aquest tipus de propostes que sols fan que apostar pel benestar dels ciutadans i del medi ambient”, conclou el regidor de Compromís.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.