Medi ambient

MEDI AMBIENT

Manifest en defensa dels camins de l'Alta Garrotxa

Onze entitats reclamen que s'actuï contra les accions urbanístiques, com ara l'obertura de pistes forestals, que estan malmetent camins públics d'aquest espai natural

Onze entitats i un particular vinculats amb l'Alta Garrotxa han difós un manifest en què es reclama als ajuntaments d'aquest espai d'interès natural (EIN) que apliquin “les actuacions de disciplina urbanística” corresponents per evitar que es malmetin els camins públics. La petició es fa arran de la recent obertura d'una pista entre la Muntada i la Quera –dues cases del terme de Montagut i Oix– i els treballs de preparació de la restauració d'aquesta última, que han afectat dos camins històrics. Una d'aquestes vies és el GR-11 (un Gran Recorregut que ressegueix el vessant sud dels Pirineus), que ha quedat parcialment barrat al seu pas per la Quera. L'altre camí és el que connecta aquesta casa amb el Puig, que gairebé “ha estat esborrat”, segons els denunciants. L'obertura de la pista disposa dels permisos corresponents, però la llicència per a la reconstrucció de la Quera tot just s'està tramitant, segons l'Ajuntament. El manifest el signen el Centre Excursionista Olot, el Centre Excursionista Banyoles, Amics de Sant Aniol d'Aguja, l'associació Terra Aspra de Montagut, Amics de l'Alta Garrotxa, l'associació Ovoxo d'Oix, el GECA de Sant Esteve d'en Bas, el Centre Excursionista de Salt, el Centre Excursionista de Besalú, En Ruta Girona, el Grup Excursionista Peu Alegre de Sant Llorenç de Cerdans i un particular, Joan Bruget. En el text assenyalen que el de la Quera no és un cas aïllat i posen altres exemples de noves pistes forestals obertes recentment que estan tenint un impacte en el paisatge i els camins, com ara uns de les zones de Ribelles, Bocabartella i Principi.A més de demanar que es faci complir la normativa en els camins públics reconeguts, els signants del manifest sol·liciten que per a les vies no reconegudes en el planejament, però sí incloses en el cadastre, s'iniciïn, “per major seguretat jurídica, els expedients de recuperació d'ofici de la possessió de camins de domini públic, patrimonials i de l'ús públic de camins privats, d'acord amb el procediment que regula el reglament de patrimoni de les entitats locals”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona