Medi ambient

Medi ambient

Tallers a les escoles de l'Empordà per sensibilitzar els nens contra els perills del foc

Uns 180 nens de les escoles de 13 municipis de l'Empordà afectats pels focs de l'estiu participaran en el programa Mefitu, que porta la Fundació Pau Costa

Cent vuitanta nens de les escoles d'Agullana, Biure, la Vajol, Boadella d'Empordà, Capmany, Sant Climent Sescebes, Espolla, Darnius, la Jonquera, Llers, Pont de Molins, Vilanant, Cistella i Avinyonet de Puigventós participaran entre el 19 i el 24 de novembre en un programa de sensibilització en la gestió dels boscos mediterranis per protegir-los dels grans incendis forestals. El projecte educatiu es divideix en tres fases: una formació dels mestres sobre la problemàtica dels incendis forestals i la gestió dels boscos perquè la transmetin als alumnes, un taller pràctic al pati de l'escola en què els alumnes fabriquen dues maquetes de paper i cartró que reprodueixen dos escenaris forestals –un bosc brut i un de cuidat– amb el comportament del foc en els dos casos, i una sortida en un terreny afectat per un incendi.

La Fundació Pau Costa

Aquest programa educatiu a l'Alt Empordà el durà a terme la Fundació Pau Costa d'Ecologia del Foc i Gestió d'Incendis, com a primera fase del projecte Mefitu, que posteriorment es vol estendre al conjunt de les escoles del país. El projecte Mefitu (un joc de lletres a partir de les paraules mediterrani, foc i tu) es va iniciar el 2003 amb una prova pilot que el cos de Bombers de la Generalitat va dur a terme a l'Anoia.

Ara, la Fundació Pau Costa ha assumit el projecte i ha escollit la comarca de l'Alt Empordà, especialment sensibilitzada amb els incendis de l'estiu, per posar a la pràctica el programa, amb la col·laboració del Consell Comarcal, que finança l'activitat amb diners procedents de la campanya popular Focempordà, el Centre de Recursos Pedagògics de l'Alt Empordà i el cos de Bombers de la Generalitat.

Ajornen la campanya ‘Desembruta'

Curiosament, en el mateix moment en què s'inicia un programa per ensenyar als nens que cal tenir el bosc ben cuidat, els responsables de la campanya Desembruta han ajornat la neteja dels quinze abocadors il·legals situats a la zona cremada pel gran incendi de l'Alt Empordà. Els representants de Desembruta expliquen que tenien previst realitzar la jornada de neteja a l'Alt Empordà aquest mes de novembre, però han hagut d'ajornar l'acció perquè el Consell Comarcal està “col·lapsat” per l'allau de projectes rebuts durant els últims mesos i no han pogut trobar una data concreta per poder actuar.

acn



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona