la contra

23 alternatives pel diumenge

Surt a la venda una guia de senderisme destinat a les famílies, amb rutes a peu per tot el Vallès Occidental

LES RUTES, AL DETALL. Al marge de tota la informació que dóna la guia, amb vista als proper anys el Consorci de Turisme també treballarà en altres aspectes, com ara una major senyalització de les diverses rutes a peu. En la imatge, l'entrada al sender de Colobrers des de Castellar.

En el context de l'aposta del Consorci de Turisme del Vallès Occidental pel turisme familiar, els ciutadans de la comarca ja disposen d'una eina que els pot donar fins a 23 alternatives sobre què fer qualsevol diumenge al matí. La guia de senderisme De Sant Llorenç del Munt a Collserola, que forma part de la col·lecció Els camins de l'Alba, de l'editorial Alpina, ja es pot trobar a les llibreries, i per un preu més que competitiu: 10 euros. Les rutes a peu estan pensades per ser gaudides per tots els espectres d'edat i, el què és més important, per promoure un punt de trobada i lleure entre totes les generacions.

La presidenta del Consorci de Turisme, Olga Olivé, té molt clar que «el Vallès Occidental té molt de potencial en el camp del turisme familiar, tenint present que ofereix destacats indrets naturals i patrimonials situats molt a prop de les grans ciutats però prou allunyats per poder-ne gaudir amb tranquil·litat». En aquest sentit, està convençuda que la guia, en la qual l'organisme del Consell Comarcal ha participat activament, ajudarà que la ciutadania gaudeixi del seu temps lliure tot aprofundint en valors afegits, com ara el coneixement de l'entorn més immediat i el contacte amb la natura, sobretot per part dels més petits.

La primera edició de la guia té una tirada de 3.000 exemplars, i també ha tingut la col·laboració de la Generalitat de Catalunya i de la Diputació de Barcelona. De fet, la col·lecció Els camins de l'Alba ja inclou tretze volums diferents, dedicats a escenaris tan particulars com ara Montserrat, la Cerdanya, l'Alt i el Baix Empordà, l'Alt Pirineu i el Montseny. El del Vallès Occidental, però, és el que més s'acosta a l'àrea metropolitana de Barcelona, afavorint un possible creixement del nombre de turistes ocasionals no només provinents de la comarca, sinó també d'altres aglomeracions que vulguin descobrir espais nous després d'haver completat un desplaçament curt. Fins i tot amb transport públic, perquè així està indicat.

La guia està estructurada sobre la base de fitxes de fàcil consulta. Cada fitxa inclou dades bàsiques de la ruta, una descripció dels recursos turístics, naturals i culturals que s'hi poden trobar, i una explicació detallada de l'excursió, amb un mapa d'aquesta. El temps de durada de les rutes a peu oscil·la entre una i tres hores, amb la qual cosa es pot planificar un increment de la dificultat d'un itinerari a l'altre. Els 23 capítols fan referència a la vall d'Horta (Sant Llorenç Savall); Gallifa; Castellar del Vallès; Matadepera, Rellinars, Vacarisses, Viladecavalls, les Pedritxes (Matadepera); Ullastrell; Castellbisbal; el torrent de Colobrers (Sabadell); Guanta (Sentmenat); Palau-solità i Plegamans, Barberà del Vallès; Badia; Polinyà; Ripollet; Montcada i Reixac; Santa Perpètua de Mogoda; la serra de Galliners (Sant Quirze del Vallès); Rubí; Sant Cugat del Vallès i Cerdanyola del Vallès. En definitiva, tots els municipis menys Terrassa, que té la sort de ser a l'epicentre de tot aquest privilegiat patrimoni natural.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona