Medi ambient

MEDI AMBIENT

Palamós suspèn el projecte del circuit de trial

El municipi atura els tràmits cautelarment fins que es facin les consultes ambientals

El govern de Palamós ha suspès cautelarment la tramitació del projecte per construir un circuit privat de motocròs i trial dins de l'anomenada àrea d'esbarjo Fontoriola, al límit amb el terme municipal veí de Vall-llobrega. El motiu, va explicar ahir l'alcaldessa, Teresa Ferrés, és la resolució de la direcció general de Qualitat Ambiental de la Generalitat en què s'estimava el recurs presentat per l'alcalde veí que demanava que el seu consistori es pogués pronunciar contra la instal·lació.

L'ens adscrit al departament de Territori ha dictaminat que el projecte requerirà d'un tràmit d'avaluació d'impacte ambiental i que en les consultes s'haurà de tenir en compte la postura del municipi limítrof.

Ferrés respecta la posició de l'Ajuntament de Vall-llobrega, que s'oposa al circuit per la proximitat d'alguns habitatges construïts a poc més de 200 metres del solar. I també la decisió de la Generalitat, tot i que va insistir que, pels tècnics municipals palamosins, “la feina està ben feta”, ja que consideraven que les parts afectades no s'havien de pronunciar fins a l'estadi posterior de la sol·licitud de la llicència ambiental.

Ferrés diu que fins ara era el procediment ha estat seguit de forma habitual per la Generalitat, i espera que el “precedent” del circuit palamosí estableixi les noves bases que caldrà seguir a partir d'ara. De moment, el govern de Ferrés no mourà fitxa en espera que es completi l'avaluació d'impacte del projecte.

Guirado vol un pas més

Per la seva banda, l'alcalde de Vall-llobrega, Rufino Guirado, troba “encertada” la suspensió cautelar decretada pel govern palamosí, però preferiria que haguessin optat per demanar un trasllat del projecte a una altra zona sense veïns a prop. “M'estimaria més saber que el projecte se suspèn de manera definitiva, o durant molt de temps”, va dir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.