Medi ambient

Els joves de Compromís per Paterna denuncien l'abandó de la Vallesa

La coalició trasllada la denuncia i insta l'Ajuntament a prendre mesures contra la processionària i els abocadors de residus, per tal de evitar la degradació del Parc Natural

El passat dissabte va tindre lloc la marxa per la Vallesa organitzada pels Joves de Compromís per Paterna. Amb el lema 'Al matí, al bosc' es volia denunciar, fent un recorregut pel bosc, que la Vallesa no té la neteja i protecció necessàries.

Els participants en la marxa van veure abocaments, brutícia i, a més, una superpoblació de pins en determinades zones que els impedix que cresquen normalment. D'altra banda, les branques seques i caigudes que proliferen pel bosc, augmenten el risc d'incendi de cara a l'estiu. I, a més a més, la plaga de processionària està menjant-se els pins i dibuixa un paisatge gris en grans zones del bosc, amb molts arbres morts.

Els assistents a la marxa van elaborar un dossier fotogràfic que traslladaran a l'ajuntament de Paterna i a la conselleria de Medi Ambient perquè prenga les mesures necessàries amb vista a millorar la salut d'este espai natural que és, juntament amb el Saler, l'espai més important de l'àrea metropolitana, idoni per a passejar i gaudir del seu paisatge.

Precisament, per ser un parc natural, les administracions haurien d'extremar la protecció del bosc i millorar la salut del seu ecosistema. Els quatre problemes detectats, brutícia, superpoblació de pins, branques i plantes seques i processionària, tenen solucions barates que, tractades ara, poden evitar mals majors.

Per això, els participants a la passejada pel bosc esperen que tant l'administració municipal com l'autonòmica assumisquen la seua responsabilitat, i posen en marxa les mesures necessàries per a millorar l'estat de conservació de la Vallesa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.