Medi ambient

MEDI AMBIENT

Proposta perquè els veïns de Mont-ras i Vall-llobrega aparquin gratis a Castell

El govern de Palamós, titular de l'espai, no s'hi oposa si els dos municipis hi aporten diners

Obstacles per reobrir el camí de ronda esllavissat a s'Alguer

El govern de Palamós estudia la proposta traslladada informalment pels ajuntaments de Mont-ras i Vall-llobrega perquè els veïns dels dos municipis adjacents puguin deixar de franc els seus vehicles a l'aparcament de la platja de Castell, que territorialment pertany a Palamós però de sempre –per la seva proximitat– ha estat la zona de bany de referència dels dos pobles.

El tinent d'alcalde de Medi Ambient de Palamós, Erik Solés, entén la demanda que els habitants dels municipis limítrofs es puguin estalviar –igual que els residents a Palamós– els 5 euros diaris que es començaran a cobrar als conductors que accedeixin a l'aparcament a partir d'aquest dissabte, però amb condicions. “Estem pendents d'acabar de tramitar un conveni amb els dos consistoris perquè comprometin alguna aportació al paquet anual d'actuacions i inversions”, avança el regidor.

Solés creu que hi ha marge perquè l'acord sigui efectiu d'aquí a algunes setmanes. I l'alcalde de Vall-llobrega, Rufino Guirado, més que compensacions econòmiques aposta per contribuir “en espècie” al manteniment dels camins d'accés o la neteja de l'espai, per part de la brigada d'obres.

En el cas de Mont-ras, el consistori fa anys que negocia alguna compensació perquè l'accés motoritzat a les cales del Crit i el Vedell, que pertanyen al seu terme, es restringeix cada estiu per prevenir incendis dins de l'espai protegit de Castell i Cap Roig.

“Esculls” al camí de ronda

Mentre el consistori de Palamós acaba d'enllestir el dispositiu habitual d'accés per a vehicles a la platja, els esculls en l'itinerari per arribar-hi a peu des de la Fosca i la pineda d'en Gori encara no s'han resolt. La llevantada de primers de març va provocar alguns esllavissaments al camí de ronda a l'alçada de s'Alguer Petit, i el servei de Costes de l'Estat ja ha comunicat que la proposta del municipi per a la instal·lació d'una passera de fusta no rebrà el vistiplau.

Tot i això, Solés és partidari de presentar la solució plasmada en un projecte tècnic, adjuntant-hi un seguit d'actuacions urgents per millorar els accessos a la cala, com a variant alternativa per salvar el tram esllavissat. Costes, per la seva part, s'ha compromès a refer l'escala de pedra per accedir a Castell, però sense concretar cap data.

LA FRASE

Ens agradaria que els dos municipis facin algun tipus d'aportació per mantenir l'espai
Erik Solés
TINENT D'ALCALDE DE MEDI AMBIENT DE PALAMÓS

LA XIFRA

5
euros
al dia costarà l'accés al pàrquing, com l'any passat. El municipi estudia amb vista al futur tarifes per trams horaris

Controlar les tanques a s'Alguer

El tall del camí de ronda fa que els usuaris hagin de passar davant les antigues barraques de pescadors de s'Alguer, però en algunes ocasions els seus propietaris també col·loquen tanques per evitar el trànsit continu de turistes i passejants davant dels habitatges. Aquest cap de setmana, el consistori ha rebut un parell de queixes per una tanca suposadament col·locada a s'Alguer Petit. El regidor ha demanat a Costes que comprovi la infracció, ja que les barraques pertanyen al domini públic maritimoterrestre i el pas per la platja no es pot restringir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.