Medi ambient

MEDI AMBIENT

Disputa legal entre veïns i els amos del circuit de Verges

Dos residents denuncien defectes de tràmit i excessos en l'obra i la seva explotació

El municipi defensa la llicència, igual que els promotors, que diuen que van passar les proves de soroll

Dos veïns han denunciat al jutjat contenciós administratiu suposades irregularitats al circuit privat de motocròs de Verges, que va obrir el setembre de l'any passat. La secretària del jutjat ha requerit al consistori els documents de la llicència, que segons el lletrat dels denunciants, Eduard de Ribot, “va rebre el vistiplau de la comissió d'Urbanisme com a àrea de circulació per al lleure i sense permís d'obres que alteressin el terreny”.

Un dels promotors de la pista, Xavier Bombardó sosté en canvi que no hi ha cap estructura permanent, i que s'ajusta a les dues llicències, la municipal i la d'urbanisme. El consistori ha encarregat a un advocat la defensa en el contenciós.

L'ofensiva judicial s'ha desfermat després que fa dues setmanes el circuit acollís una prova de resistència amb 34 motocicletes, que també van ocupar terrenys annexes, però aliens al permís. Els denunciants es queixen del soroll i que la pista té permís per a un màxim de 15 motos, però Bombardó defensa que els nivells sonors registrats per una auditora independent al voltant de la pista se situen per sota del límit legal.

Respecte a la cursa, diu que es va fer “per tandes, no amb totes les motos alhora” i que els altres terrenys els tenen llogats i no s'hi ha fet cap obra. L'amo d'una de les parcel·les els ha retirat el permís, però Bombardó sosté que tenen un consentiment anterior signat pel parcel·lista i que més tard els va exigir que li compressin el solar per un preu “exagerat”.

Guingueta i homologació

De Ribot ha presentat aquesta setmana una instància a l'Ajuntament per reclamar control sobre una guingueta amb aire condicionat i peces de formigó com a barra de bar, i hi afegeix que les competicions no figuren en el calendari de la Federació Catalana d'Automobilisme.

Per contra, Bombardó replica que la construcció és “un remolc amb rodes” i que tenen l'aval de l'Associació Catalana Cultural i Esportiva del Motor Amateur. El promotor lamenta que la denúncia arribi ara, i no quan van engegar la tramitació, al 2008. Defensa que només fan tres curses a l'any. Per evitar molèsties, volien tancar tot el juliol i l'agost, però ara s'ho repensen. A banda, Bombardó ha engegat una campanya perquè els alcaldes de la zona donin suport a una instal·lació que, insisteix, “dóna feina a restaurants, hotels i comerços com els tallers”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona